[]

Tayland a dolar mı gotureyim yoksa atm iş görür mü?

Sizce hangisi daha karlı olur burada tl yi dolar yapıp sonra tayland da onu da baht a çevirmek mi yoksa banka hesabındaki tl yi orada atm den direkt baht olarak çekmek mi?




 
usd götürürsen daha az makas yersin. atm kurları çok değişik olabiliyor. bulunduğunuz yere göre değişir ama 500 usd ile gidin yetmezse atm denersiniz.


  • erty_ksk  (18.08.23 16:13:59) 
TL'yi ATM üzerinden Baht olarak çekmek istediğinde bankanın kurlarından 2 defa dönüşüm olacak ve ekstra bir durum yoksa ayrıca komisyon da alacak. Ayrıca doğa turları vb. katıldığında her yerde kolayca ATM bulamayabilirsin.

Ben düzenli USD almaya çalışırım, gittiğimde cebimde belli bir tutar USD götürdüm ve orada elden bozdurdum. Bazı turlar direk USD ile ödendiğinden tekrardan bozdurmamış oldum. Restorantlarda da çoğunlukla kredi kartı kullandım ki nakit dayansın. Kredi kartım oradaki restorant harcamalarında %5 iade ediyor, kabaca aradaki kur farkı vs. minimuma iniyordu. Dönüşte cebimde bir miktar kaldı onu da hesabıma tekrardan yatırdım.
  • Lethe  (18.08.23 16:21:02) 
Kesinlikle sadece nakit dolar götür. ATM'ler çok fazla komisyon alır daha çok zarar edersin. Ama dolarlara dikkat et, üstlerinde damga, yazı vs. falan varsa kabul etmiyorlar.


  • kurbanlik koyun  (18.08.23 21:23:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.