[]

Mal bildirim formu

Arkadaşlar iki sorum olacak. Birincisi annem vefat ettiği için annemden miras kalan memleketteki küçük arsalardan benim de hissem var ama tapusu yok bende haliyle. Bunlari mal bildirim formuna yazayım mi?

İkinci en önemli sorunum şu: Bir başka arsa var üzerime tapulu. Yalnız bu arsada iki katlı ev var ama tapuda sadece arsa diye yazılı. Başkasından satın almıştık. Şimdi tapuda arsa olduğu için mal bildirim formuna sadece arsa mi yazilir yoksa tapuda gözükmeyen evin daireleri de yazılır mı?


 
1-bence yazın

2-sonuçta resmiyette orası yok yazılmaz

zaten bu formlar ileride vekil bakan falan olursanız açılır,
formun amacı bunu bildirip, ileride tarladan para gelirse kaynağını açıklamak
rüşvet vb karşı sebepsiz zenginleşmenin önüne geçmek için
  • subaqua  (18.08.23 15:16:08) 
webtapu.tkgm.gov.tr üzerinden kayıtlar çıkar bir tapu örneğini oradan bulabilirsiniz. eğer memleketteki tapu müdürlüğüne veraset bildirip intikal ettirdiyseniz bildirmeniz gerekli. elinizde tapu olmasa da sorgulamada görünür. ayrıca edinimi de miras zaten.

diğeri ise şöyle olmuştur. gerekli izinler ve ruhsatlar alındıktan sonra ev yapılmış belediyeden numaratajı ve oturumu alınmıştır. ancak daha sonrasında tapuya gidilip buranın niteliği değiştirilmemiştir. kat mülkiyetli bina diye tescil edilmemiştir. bunu genelde "ne gerek var ek masrafa" diye güncellemiyorlar. siz bunu tapu üzerinde iki kat imarlı ev var diye bildirin.
  • phonex  (18.08.23 15:24:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.