[]

LPG sorusu

Selamlar atiker ile prins arasında kaldık bir de size danışayım dedim.

Açıkçası taktırmak arasında da kaldık ama işte hesabı aşağıda yapayım sizde bir fikrinizi söyler misiniz.

Aracı annemler kullanacaklar. En kibar tabiri ile annem biraz tutumludur.

Önceki 2004 model aracı 2018 yılında 30bin km de idi öyle söyleyeyim.

Ama o biraz da küçük şehirden büyük şehire geçtiğimiz için oldu çok kullanmadı istanbulda. Pek sevmez de araba kullanmayı.

Şimdi emeklilik ve ev kirası paralarını ezelim diyorlar belki kullanırlar bilmiyorum ama annemin yakıt derdini unuttuk biz gittiler 1.6 gdi sportage aldılar biraz geniş olsun diye.

Alırken de düşünemedik temiz bulunda aldık arabada lpg yok ve araç 9-10 litre yakıyor.

Ben önceden yılda 10k km yaptığım için atiker lpg taktırmıştım eski aracımıza çok memnundum 1 senede parasını çıkardı, 1 sene de yarı yarıya karlı gezdim sonra sattık zaten.

Şimdi bu araçlara prins öneriyorlar ama prins olmuş 40bin tl.

Atiker 17bin tl. Bunlar karma sistem yani içeri biraz benzin de alıyorlar.

Prinsin farkı parça kalitesi ve içeri çok az benzin alması.

Mesela araba 10 litre harcıyorsa bunun 1 litresi benzin oluyor prinste.

Ama atikerde 2-3 litre oluyor.

Mesela didimden gaziantep a gelip gittiler diyelim. ufak bir hesap ile

lpg olmazsa 9000TL
Prins olursa: 4200TL
Atiker olursa: 4800-5400TL

Aracı ilerde satar mı emin değiliz. Ömürlük de kullanabilir. Daha az yakana geçer mi emin değiliz. Yani kendi de bilmiyor. Ama 1-2 sene kesin kullanacak.

Kullanırken de litresi 40-50 liradan benzin almak bana psikolojik olarak çok sağlıklı gelmiyor ya.

Yoksa annemim yılda yapacağı km 3000-5000 arası. Hani hiç taktırmasak mı diyorum..

Ama babamda 6 yıldır mazda 3 var. o da 10 litre yakıyor. amcam dedi ki abi boşver taş gibi araba hiç orijinalliğini bozma zaten ne kullanıyorsun ki. taktırma dedi lpg ye vereceğin parayla zaten 1-2 sene yakıt alırsın dedi.

Fakat babam şimdi pişman bi köye gidip gelmem 500tl diyor. Şimdi lpg taktırsa, pahalılaşmış.

İyice ikilemde bırakıyor insanı bu ülke :( Ne yapsak sizce? 17bin de az para değil.

 
sizin şartlarınızda prins çok mantıklı değil aradaki fiyat farkından dolayı. bence atikeri taktırıp geçin. ilerde satarsanız da +10-15 bin lira fazlasına satarsınız zaten lpgden dolayı. bende de city var taktırmayı düşünüyorum.


  • golgi aygıtı  (17.08.23 19:28:34) 
Atiker taktır geç uğraşma.


  • slm ben yalnız komando yasin  (17.08.23 20:24:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.