[]

araba ariza sorusu

selamlar, dun arabamin hararet gostergesi surus halindeyken yukari cikip asagi iniyordu, baktigimda antifriz suyu eksilmisti epey. ekledim, sonra surmeye devam ettim. sabah calistirmadan kontrol ettigimda epey azalmisti yine, yine ekledim. sonra 20 dk surdukten sonra park ettim ve hafif koku geliyordu, kaportayi actim ve biraz duman ve yanik kokusu geliyordu ve su yine eksilmisti. su an yurt disindayim sizce sorun ne olabilir ? yarin tamirciye goturecegim ama sikinti buyuk mudur sizce ?




 
1-Üst kapak contası (head gasket)
2-Radyatör

1 ise geçmiş olsun, 2 ise ufak sıyrıklarla atlatılabilir.
  • heritage  (16.08.23 20:18:22 ~ 20:19:30) 
Bende Türkiye'de oldu aynısı (ariza göstergesi. Su ekledik, sonra gittikten sonra gene aynisi falan).
Yanlış hatırlamıyorsam o su koyulan şeyde kaçak varmış ondan azaliyormus çıktı sonuç.

  • logisticsmanager  (16.08.23 20:21:22) 
genleşme bidonu kapağı veya kendisi de olabilir

motor contası olabilir

motor bloğu çatlamış olabilir
  • gurur  (16.08.23 22:33:23) 
arkadaşlar kötü senaryolar yazmış üst kapak contası, motor çatlağı... motor bloğu falan bunlar öyle kolay kolay bozulacak çatlayacak şeyler değil. hararet yapmadıysa contaya da bir şey olmaz.

ben daha iyimserim. devirdaim hortumlarından biri çatlamış su kaçırıyordur. hatta muhtemelen termostatın oradaki bağlantısından kaçırıyordur. antifrizli su sıcak motora damlayınca öyle acaip bir koku geliyor. motor soğukken kalın siyah hortumların orasını burasını ek yerini kelepçesini falan elleyerek bulabilirsiniz. motor sıcakken ellemeyin elinizi yakmayın.
  • kibritsuyu  (17.08.23 00:41:20 ~ 00:42:42) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.