[]

İnternetli Evi Kiralama

Evimi kiralamak istiyorum. İnternet benim üstüme kalacak. Hukiki olarak girdiği sitelerden ve internette yaptığı işlemlerden etkilenmemek için kiracıya özel bir kullanıcı adı şifre vs. bir şey alabiliyor muyuz? Ya da bir sözleşme tutanak vs hazırlasak? Nasıl çözerim? Teşekkürler.




 
hocam tam cevap veremeyeceğim, ama her hangi bir suç durumunda polis önce sizi bir ifadeye davet edecektir her türlü bir baş ağrısı olur az da olsa. çünkü size kayıtlı abonelik.


  • subaqua  (16.08.23 18:31:25) 
Hukuki olarak herşeyden siz sorumlu olursunuz. İnternet şifresi paylaşmak günümüzde tıraş bıçağı paylaşmak gibi bir olay.


  • roe  (16.08.23 18:51:46) 
Kiracinin internette yaptigi islemlerden ziyade baglanti ile ilgili bir problem yasandiginda sorun oluyor. Kiraci internet yavas diye ya da internet yok diye sizi arayabiliyor. Siz sorun icin internet sirketini ariyorsunuz. Kiraci aradiginda sirket yardimci olmuyor. Sirket bazen sorunu cozmek icin size uzaktan direktif veriyor bu durumda siz evde olmuyorsunuz. Kiraciya ulasiyorsunuz vs. bir dolu gereksiz telefon trafigi. Internet dahil sekilde kiraya vermeyin.


  • thetruenorthstrongandfree  (16.08.23 18:56:06) 
Hocam sana tavsiyem böyle işlerle uğraşma, cayma bedelini öde geç temizinden :)


  • bapyemir  (16.08.23 20:09:32) 
dediğiniz durumda 5651 yasası devreye gidiyor. bu yasa kapsamında internet hizmeti verdiğiniz ağ özelinde bağlanan kişinin iç network'te hangi ip adresini aldığını, dış networkte hangi domain iplerine bağlandığını, kullandığı cihazların mac adreslerini günlük olarak kayıt altına almanız ve bu kayıtlarını imzalamanız gerekmektedir.

eğer bilgisayar ve networkten anlıyorsanız ve zamanınız da varsa bu iş için ücretsiz olan paketleri bir sistem üzerinde çalıştırıp kullanabilirsiniz. veya gerekli donanım ve yazılımları satın alarak hazır çözümleri kullanabilirsiniz. tabi bu çözümler genelde işletmeler düşünülerek oluşturulduğu için maaliyeti size fazla gelebilir.

bu şartları sağlamadığınız taktirde oluşacak bütün yasadışı durumlarda doğrudan siz sorumlu olacaksınız. şöyle bir durum da var yasaya uygun bir sistem hazırlasanız bile yine yaşanan illegal bir durumda önce siz çağırılırsınız sonrasında elinizdeki kayıtları sunmanız gerekir. yani yine de sizi uğraştıran şeyler olacaktır.
  • bravoteam  (16.08.23 20:44:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.