[]

Pasaportum makinede yikanmis. Bundan sonraki surec nasıl olacak

Defter yenileme ucretini yatiricam 500 tl, fakat bulunduğum ilde depremden dolayi vergi daireleri randimanli çalışmıyor. Bu nedenle Bursa'yi seçip alicam kardesim orada diye. Benim bizzat gitmem gerekli mi? Parmak izi va yeniden alinacak mi? Eski pasaportu yenisini almaya gittiğimde veririm, o zaman imha ederler diye düşündüm. Aydinlatir misiniz




 
parmak izi yeniden alınmasa bile bizzat gitmeniz gerekiyor.
eski pasaportu teslim almıyorlar, zaten kargo ile geliyor tekrar gitmenize gerek yok.

  • subaqua  (16.08.23 12:32:50) 
vergi dairesiyle bir işiniz yok ki, nüfus müdürlüğü de mi çalışmıyor?

pasaport başvurusuna bizzat gitmek zorundasınız. eskisini imha etme diye bir olay yok delip geri veriyorlar sadece.
  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (16.08.23 14:11:51) 
1- işlemler nüfus müdürlüklerinden yapılyor +1
2- Başvuruyu sadece kendiniz yapabilirsiniz. Baştan parmak iziniz alınmıyor ancak doğrulamak için parmak iziniz alınıyor. Ancak eski pasaportunuzu da yanınızda götürmelisiniz.
3- Pasaportu almaya gitmek gibi bir durum yok, pasaport adresinize ptt kargo ile gelecek. +1
4- Ödemeleri online yapabilirsiniz, vergi dairesi ile bir işiniz olmuyor.
5- Her başvuruda yeni pasaport hazırlandığı için işlemleri de normalde yeni pasaport almak ile aynı oluyor. Kullanılmaz hale gelen pasaportların yenilenmesi için ayrı bir durum var mı emin olamadım, buna dair özel bir bilgi de hiçbir yerde göremedim. Ancak, diğer yenilenlemeler ile aynı ise, eğer yeşil pasaport sahibi değilseniz, defter ücreti + harç ödemeniz gerecektir.
  • yeninesiltupcu  (16.08.23 15:15:25 ~ 15:16:36) 
@yeninesiltupcu, sadece defter bedeli ödeyerek eski pasaportun kalan süresi kadar süreli yeni defter alınabilir.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (16.08.23 17:06:15) 
@kanatlı güzel bilgi, öğrenmiş oldum sağolun.


  • yeninesiltupcu  (17.08.23 11:37:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.