[]

Spor ve saç dökülmesi

1,5 aydır evde spor yapıyorum ve biraz abartıyorum, off day vermeden yaptığım haftalar oldu. Vücutta toparlanma var, fakat saç dökülmem çok arttı. Adetimde de azalma oldu. Testosteron artışından olma ihtimali var mı bunun? Kas yapayım derken kel kalmayayım bir de.




 
Antrenman esnasınsa testosteron akut olarak artar kalıcı olarak değil, akut olarak dediğim de normalde 4mg ise 5mg olur ama o da kortizol gibi diğer hormonların salınımıyla yine negatife düşer. Bu dediğim döngü tabii nispeten ağır ağırlık antrenmanları ve erkekler özelinde geçerli, kadınlarda testosteron artışına neden olacak spesifik bir hastalık yoksa antrenmanların testosteron artışına etkisi yok denecek kadar azdır. Aslında hiç yok ama ayıp olmasın diye biraz olur belki diyorum.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (15.08.23 21:14:04) 
yediklerin azaldıysa güçten düşmüş olabilirsin ya da aynı döneme denk gelen başka bir sıkıntı var ya da tetiklendi, sporun ve testesteronla alakalı değildir. kan testi vs doktora danışabilirsen fena olmaz bence.


  • abi bi dizi buldum on numara  (16.08.23 00:44:24) 
keşke testosteron arttırmak bu kadar kolay olsa. erkekler yaşla hiç kas kaybetmez, sprocular 6 ayda hulk gibi olurdu.

kadın vucudu için bu dediğiniz imkansıza yakın.
  • orpheus  (16.08.23 02:35:45) 
Testerondan degil. Ayrica almiyorsaniz tabii ki.

1.5 ay kisa bir sure, dolayisiyla yasadiginiz degisikliklerin donemsel olmasi sebepsel degil korelasyona dayali olmasi mumkun. Bu anlamda da sahsi deneyimler veri niteligi anlaminda problemlidir ancak diyelim ki cidden bir problem var, bunun sebebi su an ki spor/diyet duzeni. Yuksek ihtimalle az beslenmeyle alakali olabilir, eger vucudu yuksek efor ve aclik kriziyle korkuttuysaniz tepki vermesi dogaldir. Yine baglantili olarak recovery olanaklarini yeterince kullanmiyorsaniz, illa off day vermek degil bu ama tabii ki bir parcasi, yipranma olmasi normaldir.

Boy kilo yas, yapilan idman, yenen kalori ve mumkunse icerik ve bu kaloriyi nasil olctugunuzu, uyku duzeninizi vs. yazarsaniz daha kapsamli bir yorum yapilabilir.
  • wallcan  (16.08.23 09:46:33) 
Fiziksel stress nedeni ile vücudunuz gereğinden fazla kortizol salgılamış olabilir.

Yeterli beslenmiyor olabilirsiniz bu durumda vücut saç gibi gereksiz şeyleri beslemeyi keser.

Off day vermeden ağır spor yapıyorsanız bence bunu yapmayın, fiziksel stress hafife alınacak bi şey değil.
  • zimbirik  (16.08.23 11:46:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.