[]

Tez savunması PowerPoint sunusu ve diğer öneriler

25 Ağustos'ta yüksek lisans tez savunmam olacak. Haliyle bayağı heyecanlıyım. Danışman hocam hiçbir şey söylemedi ama savunma sırasında PowerPoint sunusu hazırlanıyor diye biliyorum. Bu sunumun içinde neler olmalı? Kaç sayfa olmalı? Mutlaka şunu ekle dediğiniz bir kısım var mı?

Bunlar haricinde savunmaya hazırlanırken genel önerilerinizi de alabilirim.

Şimdiden teşekkür ederim.

 
Var, şuradaki şablona göre hazırlayın:
www.academia.edu

tezdekileri değil şablondakileri anlatın.
  • halanne  (15.08.23 20:54:10) 
Ben Canva'dan oldukça sade bir template üzerinden hazırlamıştım. Bence power point'in sıkıcılığından daha güzel. Bulursam ekleyeceğim.
www.canva.com
Tam bu değildi ama canva'dan thesis defence ya da thesis presentation diye aratınca çokça seçenek var.
Benim outline 13 slayt sayfasından ibaret şöyleydi: Tabii en başta kendini tanıtma,

Araştırmanın Arkaplanı ve Motivasyon
Yöntem
Temalar
Bulgular
Sonuç ve Öneriler

Önerilerim:
Az yazı çok görsel. Az yazı az yazı az yazı.

1-2 sunum pratiği yapmak ve danışmanınızla beraber gelebilecek sorulara yönelik önden hazırlanmak iyi olur. Benimki online'dı ve sağ olsun danışmanım sonradan video kaydını iletmişti ama yüz yüze ya da kaydın iletilmediği senaryolar için gelcek düzeltme önerilerini dikkatlice not almaı unutmayın. Biz okulda tez savunmasına girdiğimiz arkadaşlar için arkada not alıyorduk soru ve önerileri savunma sonrası arkadaşa iletmek için.
Başarılar şimdiden.
  • Amaranta ursula  (15.08.23 21:23:04 ~ 21:28:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.