[]

İş kazası, sorumluluk

Merhaba. Merak ettiğim bir konu var. Patronun satın aldığı bir fabrikada 4 gün çalışacağım. İşçilerden, üretimden, lojistikten sorumlu olacağım. Fabrika müdürlüğü desem yanlış olmaz. Oradaki sorumlu kişi izin aldığı için tüm sorumluluk bende olacak. İş kazası olursa sorun yaşar mıyım? Resmî olarak orada çalışmıyorum.




 
Bizim fabrikada ölümlü iş kazası olmuştu, fabrika müdürünü nezarette tutmuşlardı.


  • useless  (15.08.23 20:11:17) 
Türkiye'de kanunlar nasıl bilemem de fabrikadan sorumlu olmak böyle "hadi git sen bak" ile olacak bir olay değil. Sözde olur da gerçekte olmaz, olmamali. Senin zaten fabrikadaki is kazasindan sorumlu olacak konuma gelmen için resmi olarak isinin bu olması lazım.

Benim arkadaş fransa ehs müdürü. Onda bu var çünkü imza yetkisi var.

Aynı anda isciden, lojistikten, üretimden sorumlu adamin is tanimi ne? Sözleşmesi böyle mi?

Resmi olarak orada calismiyorsaniz zaten orada öyle bulunmaniz bile garip yani.

Mantığım olmaz diyor da Türkiye belli olmaz. Ama böyle durumda is güvenliği uzmani ve fabrikadaki yönetim olur. Sizin resmi bir isiniz yok yani.
  • logisticsmanager  (15.08.23 20:31:24) 
görevlendirme yazısı , evrağı vb. olmalı diye anımsıyorum.


  • oligomer  (15.08.23 23:11:40) 
Fiili olarak fabrika müdürü olacaksınız ama resmi olarak olmayacaksınız, zaten bu mantıklı bir şey değil. Önemli olan fiili olarak ne olduğudur. Kayıtlarda geçmese de fabrika müdürüsünüz. İş kazası olduğunda SGK tahkikat yapar, belgeleri kontrol eder iki tanık beyanı alır her şey ortaya çıkar. Çok rahat bir şekilde siz fabrika müdürüsünüz o yüzden kusurlusunuz derler.


  • bhhs  (16.08.23 01:30:16) 
eger tum cozum yollari kapaliysa, patrona is guvenligi ile ilgili bir mail at. is guvenligi var mi? yoksa birini ayarlayalim diye. yagmasan da gurle.


  • buenosdias  (16.08.23 10:45:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.