[]

fahrettin koca vs imamoğlu

cumhur ittifakının adayı fahrettin koca olursa

iyip istanbulda aday çıkarmazsa hdp de açıkça desteğini belli etmese bile aday çıkarmazsa sizce seçim sonucu ne olur?

%55 alır mı fahrettin koca minimum?

 
İstanbulda bir adayın %55 almasını zor görüyorum, başa başa yakın fahrettin koca alabilir, %49-47 gibi olabilir


  • atom karincanin torunu  (15.08.23 17:24:49) 
Valla yüzde 55 ile olmasa bile alır gibi İstanbul'u (ha aday yapılır mı pek sanmıyorum)
Başkası olsa almaz derdim ama sağlık bakanlığının diğer bakanlıklara göre daha olumlu bir intibası var halk üzerinde. Akp'li olmayan ve ılımlı bakan bir kesimin de oyunu alır Fahrettin.

  • bir fincan kahve ile film izlemek  (15.08.23 17:26:11) 
55 alir evet. imamoglunun oyle cok iyi bi intibasi yok ki


  • mess  (15.08.23 17:54:33) 
Fahrettin Koca. Diğeri baştan aşağı reklam. Kendi de biliyor kazanamayacağını. Bu sebeple gözünü hazır koltuğa dikti.


  • lebenlius  (15.08.23 18:16:38) 
imamoğlu cb yard. için uğraşacağıan istanbul için çalışsaydı kazanırdı bu seçimleri
koca mansuru bile zorlar da çok alakasız bir isim olur mesleği icabı

  • bir soru sorcam  (15.08.23 18:34:41) 
istanbulda akp yüzde 55 alamaz. ama seçimi kolayca kazanır.


  • abelardo  (15.08.23 20:07:04) 
Sağlık bakanından belediye başkanı olmaz. İmamoğlu açık ara kazanır.


  • useless  (15.08.23 20:12:35) 
imamoğlu belediye başkanı olarak mansur yavaş'tan çok daha başarılı. Halk üzerindeki intibası da (kendi şehirleri için) çok daha olumlu diye düşünüyorum Yavaş'a göre.

Fahrettin Koca çok kötü bir aday olur ayrıca bence AKP adına. Fahrettin Koca'ya özel olarak sempatisi olan bir kişi olduğunu bile sanmıyorum. AKPli olan zaten AKPli diye oy verir ama tarafsız olanı çekecek herhangi bir özelliği yok Koca'nın. Bakanlık dönemi de başarısız yani kötü bir pandemi yönetimi ve sağlıkta "akp en azından hastanede sırayı bitirdi" lafının bile geçerli olmadığı kötü bir yöneticilik yaptı bakanlığı döneminde. Pandeminin ilk bir iki ayındaki sempati oyunu saymazsak halk intibası yüksek biri değil yani. Süleyman Soylu'yu falan anlarım da Fahrettin Koca çok alakasız bir aday olur, İmamoğlu sokağa çıkmadan kazanır neredeyse
  • nundu  (15.08.23 20:14:44) 
İmamoğlu'nun en güçlü olduğu durum bu bahsettiğin durum olur ama onda bile akp alabilir.

Eğer hdp ve iyi parti ayrı aday gösterirse (bence gösterecek gibi) hiç şansı yok zaten.

Ek olarak, oranlar hakkında çok çıkarım yapılamaz bence çünkü genel seçimden sonra küsmüş ve sandığa gitmeyecek çok sayıda seçmen var bence.

edit: @nundu, Fahrettin Koca bir kesimin gözünde Abdullah Gül gibi "ortada" bir adam. Yani Chp'ye kızıp Akp'ye verebilecek potansiyeldeki kişiler mesela Soylu olsa nefret eder vermez, ama Koca'ya verebilir.
  • nhk ni youkosu  (15.08.23 20:14:56 ~ 20:16:53) 
Ekrem İmamoğlu cb adayı gösterilseydi şu an ki Cumhurbaşkanımız olurdu.

Seküler ve muhafazakâr kesimden yüksek oy alacak tek isim İmamoğlu. F.Koca'nın şansı çok çok zor olur
  • ditu  (15.08.23 20:15:49) 
Fahrettin Koca yeni bir Mehmet Özhaseki vakası olur. "Ankara'da Kayseri Belediye Başkanı'nın ne işi var" izlenimi oluşmuştu ve Yavaş seçimi 4 puana yakın farkla kazanmıştı.

Sağlık Bakanı ve belediye başkanlığı konuları çok alakasız. "Sağlık Bakanından belediye başkanı olmaz" yaklaşımı kabul görecektir. %55 oy alabileceğine kesinlikle inanmıyorum.
  • Lethe  (16.08.23 08:59:07 ~ 09:00:55) 
Fahrettin Koca'yı aday yapıp risk almaz Ak Parti. %90 ihtimalle Murat Kurum İBB adayı olacak ve bu durumda bence İmamoğlu'nun hiç şansı yok.


  • faberkastelli  (16.08.23 09:24:30) 
İmamoğluna türbeye eli arkada bağlı girdi diye bile soruşturma açtılar. Yani çalıştırmamak için her yolu denediler.
Ayrıca işgalci göçmenlerin en yoğun olduğu illerden birisi İstanbul. Ak parti için o oy oranları hayal.

  • parka  (16.08.23 10:25:12) 
ben dahil cevremde imamoglu'na oy vermis hic kimse imamoglu'na vermek istemiyor. istanbul'dan ziyade chp baskanligi, cumhurbaskanligi icin calisip kendini sacma sapan kavgalarin icine soktugu icin.

gecen sefer kazanmasinin sebebi zaten haksiz bir iptal, ve binali gibi sonuk bir aday olmasiydi. gene oyle bir sey olmazsa sansi yok.
  • buenosdias  (16.08.23 10:56:01) 
imamoğlu herhangi birinin hdp ve iyip desteğini alsa bile işi çok zor olacak. istanbulda bir aday yüzde 50 üzeri alamaz. şöyle alır chp imamoğlu dışı aday gösterirse diğer aday alabilir.


  • mikahakkinen  (16.08.23 11:05:45 ~ 17.08.23 11:30:00) 
İmamoğlu ve Yavaş genel seçim sürecinde çok yanlış yaptılar.

İmamoğlu sonrasında bir şeyler yapmaya çalıştı ve deşifre oldu. Şimdi de İBB seçimi ile harcanıp, siyaset hayatı bitirilecek. Kılıçdaroğlu istifa etmeden seçime girilirse, pek çok belediye kaybedilecek.


.
  • kartallar yuksek ucar  (16.08.23 12:26:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.