[]

poşe yumurta yaparken streç film kullanmak zararlı mı

kahvaltılarda poşe yumurta yaparken aşağıdaki videoda kullanıldığı gibi streç film kullanmaya başladım,

www.youtube.com

videoda 2:48'de şöyle deniyor,

"streç kullanmaktan çekiniyorsanız, net söyleyebilirim ki bütün restoran mutfaklarında streç film ısıyı muhafaza etmek için benzeri şekillerde kullanılır, o yüzden hiç sorun yok"

ama restoranlarda kullanılıyor olması zararsız olduğu anlamına gelmiyor sanki. streç filmi bu şekilde kullanmanın bilinen bir zararı var mı, yoksa gönül rahatlığıyla kullanabilir miyim?

 
Hayır restoranlarda kullanılıyor olması zararsız olduğu anlamına gelmiyor. Bu tarz ürünler yüksek ısıda gıdaya doğrudan temas etmek için üretilmiyorlar.

Restoranlarda trans yağlar da çok kullanılıyor ama zararsız diyebilir miyiz? Elbette tel sefer yaptınız diye hastanelik olmazsınız ama alışkanlık haline getirmeyin bence. Zaten bu el alışkanlığıyla ilgili bir şey, eğer poşe yumurta seviyorsanız yapa yapa zamanla eliniz alışır ihtiyaç duymazsınız.

Yüksek ısıda gıdaya temas edebilecek malzemeler buna uygun hazırlanıyor.
  • akhenaten  (15.08.23 13:56:36) 
Pose yumurta (poached egg) yapmak icin ozel tavalar var, severek kullaniyoruz. Turkiye'de satiliyor mu bilgim yok ama aklinizda olsun. "poached egg pan" diye aratirsaniz fikir verir.


  • sertac akin  (15.08.23 14:35:47) 
Streç film yerine yumurtayı kepçeye kırarak da poşe yumurta yapabilirsiniz (kepçenin iç yüzeyini hafif yağlayın).
www.youtube.com

  • kobuzchu kiz  (15.08.23 16:15:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.