[]

Elektronik bilgisi hk.

Samsung marka bulaşık makinesinin su kaçak sensörünün kablosu kopmuş. Fakat nereden koptuğunu bulamadım. Elektronikten anlaran arkadaşlar için fotoğraf ve service manual linki bırakıyorum. Kabloyu nereye bağlamam gerektiği ile ilgili yardımcı olabilecek var mı?

prnt.sc

we.tl

 
O parçanın ismi floater. Servis pdf sinde onun kablo agacının nereye gittigi yer almıyor ama bulması zor değil. kopan kablo beyaz renk sag kısımda yer alan kablo demetinin içindedir. Kabloların arasını açıp bakın. Normalde floaterın içindeki switch su taşması esnasında anakarta on/off yapıp makinenin valfini kapatıp boşaltma pompasını devreye sokar. Eger kablo demetinin içinde bulamazsanız ordaki diger kompenantlardan birinde takılı gerisi boşta soket var mı ona bakın. Belki köprüleme yapmışlardır o soket tarafından kopmuştur.

Ek bilgi:normalde bulaşık makinelerinde floaterın kablosunu bırak kendisini söksen bile çalışmaya devam eder. Yani o olmadan de çalışır. Fakat su taşması olursa evi su basabilir.
  • limonlu eksi  (15.08.23 00:52:04) 
Bilgiler için teşekkürler. Ekran LE hata kodu veriyor. Makine hiç çalışmıyor. Kablo rengi gri.
Kablo demetinin içinde sadece geliş kablosu var ve anakarta bağlı. Fakat dönüş kablosu açıkta ve sanki bir kalın içinden çıkmış gibi. PDF sonlarına doğru diagramlar fivar fakat ben okumayı bilmiyorum

  • cableguy  (15.08.23 01:08:00) 
Umarım yardımcı olur :)

ibb.co
  • janavarorion  (15.08.23 09:53:04) 
Devre şemasına baktım kablonun biri ortak. anakarttan geliyor diger kablo da boşaltma pompasına gidiyor. Boşaltma pompasındaki bir sokette 2 giriş olmalı o kopan yer de oraya ait. Aslında önceden dedigim gibi o kablo baglı olmasa bile makinenin çalışması lazım. Fakat değişik anormal bir durum var. Ben daha çok yerli makinelere aşina oldugum için bundaki le hatasının karşılıgını tam çözümleyemedim. Normalde yerli makinelerde bu hatanın karşılıgı F1 hatası olarak geçer. O da o alttaki switchin suyla dolup devreyi tamamlaması sonucu su taşması olmasın diye verir.


  • limonlu eksi  (16.08.23 00:32:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.