[]

Çok sık iş değiştirmek

Senede bir hatta 8 9 ayda iş değiştirmeye ikcılar nasıl bakıyor? Yazılım sektörü özelinde merak ediyorum.

İş deneyimlerim şöyle: 2 yıl 2 ay + 1 yıl 9 ay + 9 ay. Görüldüğü üzere bir işte sabit kalma sürem gittikçe azalıyor. Bu işi de beğenmezsem 6 ay sonra ayrılmak istersem çok mu kötü olur cv için. Sırf cv kötü olmasın diye 1 2 sene sabır mı etmek gerekiyor?

Hepsinde de iyi fırsat çıktığı için ve gerçekten değişiklik şart olduğu için çıktım.

 
developer teknik tarafta görüşme yapıyoruz, bize böyle cvler geldiği zaman görüşmeden eliyoruz.


  • nuisance  (14.08.23 15:14:19) 
çok sık değil hocam. devam et doğru yoldasın. her iş değişiminde maaşını arttırıyorsan hiç sorun yok. aynı yerde kalsan maaşın 2-3 kat az olacak. varsın ik'lardan bazıları elesin seni. babasının hayrına çalışmıyorsun kimsenin. cebine girene bakacaksın


  • mhmtt  (14.08.23 16:04:07) 
+ çok sık iş değiştirmede bir süre piyasadan yüksek maaş alınır doğrudur, fakat orta vadede birbirine yakınsar maaşlar.


  • nuisance  (14.08.23 16:49:09) 
evet genel olarak hoş bir görüntü değil ancak eskiden çok takıyorlardı da artık 3 ayda iş değiştiriyor insanlar. enflasyon malum yani değiştirmeyip napacaksın az para veriyorsa şirket. iyi bir yazılımcıysan bunu dert etmeyen yerlerle görüş. ben şu enflasyon ortamında artık bunu dert edenlere sinir oluyorum lafı bile edilmemeli.


  • camene87  (14.08.23 17:56:33) 
abd teknoloji sektorunde calisiyorum.

2 yil normal ama senede bir baska yere ziplayan adami ben alip yatirim yapmak istemem. sana tam isi ogretecegim sonra ayrilacaksin, ben de tekrar eleman arayacagim diye dusunurum.
  • antikadimag  (15.08.23 00:49:51) 
Neden sıklıkla iş değiştiriyorsunuz sorusuna tatmin edici cevaplar vermen gerekiyor.
Tatmin edici cevap da durumuna ve işe göre değişir.

  • burfak  (15.08.23 09:33:47) 
@antikadimag, iş öğrenme denilen şey juniorlar için geçerli bence. Benim bir projede task almaya başlamam 1 hafta.


  • Gradient_tabanlı_mor  (15.08.23 22:39:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.