[]

sicak suyun gec akmasi

kombiyle isinan bir ev var ve musluklara sicak suyun ulasmasi belki 7-8 dkyi buluyor. bu surede akan su israf olmasa bu sureyi kisaltabilsek istiyoruz, ne yapmaliyiz?




 
problem kombiyle alakalı değil mi yani
basınç sensörü ya da 4 yollu valfler yani sıcak su musluğu açıldı sensörleri geç çalışıyor bunlara dair bir sıkıntı yok mu, onu halletmeniz lazım. önce bütün youtube vidyolarını izleyin sonra servis çağırın

  • lambırcek  (14.08.23 01:02:44) 
@lambırcek, kombi yeni ev de yeni yine de olabilir mi boyle bir sorun?


  • in vino veritas  (14.08.23 08:41:20) 
musluktan sıcak suyun geç gelme sebebi, kombi ile musluk arasındaki mesafedir. kombi dediğimiz alet suyu anında ısıtır ve boru aracılığıyla musluğa yollar. musluğu açınca kombinin önünde kalan, yani kombi ile musluk arasındaki boruda halihazırda duran su haliyle soğuk olur. kombiden geçen sıcak su musluğa gelene kadar bu borudaki su soğuk olarak akar. sonra sıcak su gelir.

uzaklığa göre 20-30 saniye civarında gelmesi lazım. borular bütün binayı çepeçevre gezip gelmiyorsa 7-8 dakika çok uzun bir süre.

sıcak suyu açar açmaz kombi ateşliyor mu ona bakın. muhtemelen kombinin ateşlemesi gecikiyor.
  • kibritsuyu  (14.08.23 13:29:06) 
bilale anlatir gibi anlatmissiniz cok tesekkur ederim cok faydali bir bilgi oldu :) bana da cok uzun geldi sure ama biz kucuk bir evde yasiyoruz ve sicak su elektrikli termosifondan geliyor aninda sicak akiyor muslugu acinca o yuzden normal mi degil mi bilemedim. kombinin durumunu bir inceleyecegim.


  • in vino veritas  (14.08.23 13:35:41) 
sıcak su elektrikli termosifondan geliyorsa kombiyi niye dediniz
karıştırdınız mı

  • lambırcek  (16.08.23 04:33:00) 
@lambircek hayir hayir kombi yeni tasinacagimiz evde, bizim su anki evde elektrikli termosifon oldugu icin kombi olayina cok asina degilim ondan bilmiyorum dedim.


  • in vino veritas  (16.08.23 10:45:48) 
kombiden de, elektrikli termosifondan da musluğa sıcak su gelme mantığı aynı, yukarıda anlattığım gibi. aradaki mesafeye göre borudaki su soğuk gelir, devamı sıcak gelir.

elektriklide hemen geliyormuş, demek ki mesafe kısa. ama kombinin bodrumda, musluğun 15 kat yukarıda olduğu cumhurbaşkanlığı külliyesi gibi eviniz yoksa kombiyle musluk arasındaki mesafe de bundan çok fazla değildir. elektrikli 10 saniyede geliyorsa bu da çok çok 30 saniyede gelsin. daha uzun sürüyorsa kombi ateşleyip suyu ısıtmıyordur.
  • kibritsuyu  (16.08.23 16:36:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.