[]

makale, yazarlik sorusu

Arkadaslar,

Benim bir ölcüm almam gerekiyordu, tezim icin önemli.
Danismanim bir hoca buldu ve bir ögrencisi ile ölcümleri tamamladik.

Normalde sadece tezimde bu sonucu göstermem gerekirken ben calismayi ilerlettim, o ögrenciye de senin sonuclarinla karsilastirilarim makale olsun diye teklif ettim. Kabul etti.

Makaleyi ben yazdim, benim 3 tane sonucum var onun bir. makale olmasini saglayacak sonuclar benimkiler. ben onun sonuclari olmadan da yayinlarim. ama onun malzemesi cok kullanilan bir malzeme oldugu icin referans gibi olsun, zengin olsun diye ona teklif ettim.
normalde ilk yazar olmam lazim ama yardimci oldugu icin ben onu ilk yazar yaptim, ve iki kisi shared article da anlastik.

neyse, onun danisman hocasi farkli biri demis ki: yazarlara, labini kullandigimiz hocayi da ekleyin.
1- o kisi tesekkürler kisminda olmali etik olan o.
2- bu hoca beni baskilamaya da calisti biraz, o kiz olmasaydi olmazdi gibisinden bir üstünlük kurma cabasi da var. ama o arkadasla problemim yok.
3- diyelim ki ekledik, ben 'et al' kisminda olacagim buna izin vermem. hicbir sey yayinlamam, teze sonuclari ekler gecerim, ya da sonra yayinlarim.

sizin düsüncenizi de merak ediyorum.

 
Niye ilk yazar siz değilsiniz. Hocalarn en sonda olur siz et al olmazsınız.

Danışmanlar eklenir.

1siz 2 öğrenci 3 sizin hoca 4 diğer hoca olmalı benim anlayışıma göre
  • subaqua  (13.08.23 18:16:57) 
İlk yazarlık senin hakkın tez senin.


  • playing star again  (14.08.23 02:36:00) 
öncelikle, eğer ileride (doçentlik başvurusu veya enstitünüzün tezden çıkma yayın şartı varsa) bu makaleyi "tezden çıkmış yayın" olarak saydırmak isterseniz, sizin ve danışmanınız dışında üçüncü bir ismin yazar olarak yer alması etik ihlal olarak değerlendirilir.

lab kullanmak, birini makaleye yazar yapmaz, teşekkür etmek yeterlidir. yazar dediğin makalenin özüne, bilim üretim sürecine emek vermiş insandır. bedava internet için starbucksta oturanlar da yazar olarak şube müdürünü yazsınlar o zaman. bu hocaların da bedavadan makale yazarı olma çabasını anlamıyorum.
  • halanne  (14.08.23 09:15:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.