[]

Göz göze bakarken rahatsız olmak

Birisi bir şey anlatırken onu dinlerken göz göze bakmak istiyorum olabildiğince tüm dikkat dinlediğimi göstermek için. Ama anlattığı şey uzadığında eğer karşımdaki kişi çekici bulmadığım, hoşlanmadığım biriyse (ki karşıdakilerin %90 u bu kategoride) canım sıkılıyor, teması durdurmak istiyorum. Uzun süre bakışmak rahatsızlık veriyor. Sizde nasıl durum?




 
Bu bende de var ya nedenini çözemedim, altında yatan şey kompleks mi başka bir şey mi bilmiyorum ama genelde ciddiye almak istemediğim kişilerde oluyor


  • olaylar olaylar  (13.08.23 13:59:19) 
bazen duyma zorluğu çeken biri olarak insanların dudaklarını okuyarak söylediklerini teyit etme amacıyla kendini insanların gözlerine bakarak aynı anda dudak hareketlerinden konuşmalarını takip etme üzerine eğitmiş biri olarak, göz teması konusunda zorlamamanızı tavsiye edeceğim durum. Ara ara etrafa bakın, yere bakın, havaya bakın... Nasıl rahat ediyorsanız. Sorun olmaz. Doğal olmayan bir şekilde zorlarsanız o zaman iki taraf için de garip hal alır, gerek yok.

Ama biri sizin gözünüze gözünü ayırmadan bakıyorsa benim gibi duyma zorluğu olabilir, o nedenle "acaba benden hoşlanıyor mu" diye triplere girmeye ya da dayak atmaya kalkmayın lütfen.
  • kurbanlik koyun  (13.08.23 14:13:51) 
Cirkinlere bakmak oyle iste?

Insanlara bakmak istemesem de, onlarla goz temasindan kacinmamaya calisiyorum, bu konuya ozen gostermek lazim bence. Bakis kacirmak, ozguvensizlik olarak karsi tarafa yanlis mesaj verebilir. Cirkin olsalar da bakiyorum.
  • buf-e kür  (13.08.23 17:49:13) 
@buf-e kür aslında bahsettiğim yalnızca fiziksel olarak bir çekicilik değil, duyuruda öyle anlaşılmış sanırım ama. Söylemek istediğim yakın arkadaşlarım, kendime yakın hissettiklerim bir de hiç tanımasam bile fiziksel olarak çekici bulduğum insanlar dışında go temasında zorlanıyorum


  • jjimyl  (14.08.23 09:29:42) 
Ben göz teması kurmayı hiç sevmiyorum ve beceremiyorum. Hele birisi anlamam gereken bir şey anlatıyorsa asla yüzüne bakamam çünkü öbür türlü dediklerine konsantre olmam mümkün değil.


  • peki madem  (14.08.23 11:02:38) 
@olaylar olaylar arti 1.

sevmedigim veya dinlemeyi istemedigim kisilere goz temasi ozellikle kurmamaya veya cok az kurmaya calisiyorum. diger turlu sevdigim insanlara ise gozlerinin icine icine bakiyorum.

boyle bir planim veya agendam yok ama icgudusel olarak boyle gelisiyor bende bence.
  • baldur2  (14.08.23 12:47:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.