[]

Yokuş aşağı geriye gitme

Arabanın burnu yokuş aşağı bakarken geriye doğru gideyim diyorum fakat araç öne doğru kayıyor r'ye takmama rağmen, debriyajı kaldırırken gaza da basıyorum. Bir şekil geriye doğru gidiyorum fakat kimi bazen öne doğru çok kaydırıyorum aracı. Bir taktik verebilir misiniz, araç yokuş aşağı geriye 1 cm bile kaydırmadan nasıl geriye alabilirim?




 
1 cm bilenkaydırmamak, dik yokuşlarda çok zor. Yarım debriyajla araba tutmayı öğrenmeniz gerekiyor. (bkz: yarım debriyaj) Bir de el frenini tam kaldırıp, kalkış yaparken eş zamanlı indireceksiniz. İkisi de ustalık ister, öğrenmesi zaman alır. İkisinde de balata yakmak olası. Arabayı yıpratan şeyler.

Özetle, Bu tarz durumlarlanhiç karşılaşmamaya çalışmak, arabayı 9ntarz yerlerde park etmemek, takip mesafesine riayet etmek en güzeli.

Yarım debriyaj dediğimiz şey, debriyajdan ayağınızı yavaşça çekerken, bir noktada, araç gaza hiç basmasanız bile hafifçe gaz verir. Az yikuş bir yerde geri geriye değil de, düz kalkış yaparak pratik yapabilirsiniz.
  • yadigar  (12.08.23 19:47:04) 
@yadigar düz yokuş yukarı ileri kalkışta sıkıntım yok, yokuş aşağı konumda geriye gidiş te problemim var, mesela şöyle araba burnu kuzey istikamete bakarken aşağı doğru, kıçını yukarı güney yönünde doğru geri geri giderken kayıyor araç.


  • metal69  (12.08.23 19:50:02) 
Arabanızın gücü yetmiyor olabilir, eğer 1000cc gibiyse.

Bir de ben olsam yerinizde debriyaj baskı ve balatasını kontrol ettirir ve gerekiyorsa yeniletirim. Baskı ve balatayı, ikisini aynı zamanda değiştirmeniz de önemlidir.

Baskı ve/veya balata eskiyse, bu şekilde kavrama sorunu yapar ve şöförlüğünüz işe yaramayabilir.
  • alfired  (12.08.23 22:17:43) 
Düz yokuş yukarı sıkıntı yaşamıyorsanız geriye doğru arabanın gücü yetmiyordur. Ben de aynı durumdayım. Araba zaten yokuşu zor çıkıyor. Geriye doğru yokuş çıkarken ben ter atıyorum :) yarım debriyaja gelmedan hafif gaz verir durumda olun yarım debriyaja gelince iyice gaza yüklenin belki ancak bu şekilde ileriye kaymaz araba.


  • bhhs  (13.08.23 02:50:46) 
özellikle teknolojiden yoksun araçlarda debriyaj kavramasını daha dibe doğru ayarlatabilirsiniz. bu sadece debriyajdan ayağınızı biraz çekinde aracınız kavramaya ve sonrasında motor devrini lastiklere aktarmaya başlayacaktır. eş zamanlı olarak gaza basarak çok az bir ileri hareketi ile geriye gidebilirsiniz.

veya yadigar'ın da dediği gibi yarım debriyaj pratiği yaparak bunun önüne geçebilirsiniz.

ancak her araçta kavrama ve yarım debriyaj seviyesi farklılık gösterecektir. o yüzden sürüşleriniz devam ettiği sürece bunun kendiliğinden yok olacağını düşünüyorum
  • bravoteam  (13.08.23 10:29:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.