[]

Likör ve kanyak nasıl içilir?

Biraz garip olacak ama kanyak ve likör hiç içmedim? nasıl içilir bunlar soğuk mu olacak yoksa oda sıcaklığında mı? Bira gibi lüp lüp içilir mi bunlar?




 
konyak genelde sek içilir. özel konyak bardağı vardır. 4-5 cl olarak bardağa konur ve oda sıcaklığında içilir. digestive bir içkidir ve genelde yemeklerden sonra içilir. bira şarap ya da diğer kokteyller gibi bardak bardak içilmez yakar zaten boğazınızı.

lkör de genelde yemeklerden sonra içilir ve onun da porsiyonu 4-5 cl'dir. tatlılarla ya da kahve yanında içilebilir. bu da genelde oda sıcaklığında içilen bir içki olmakla birlikte ben hem konyak hem de liköre bir parça buz atıp içebilirim. ama tabi su tadını seyreltir.

konyak ve likörlerin dahil olduğu kokteyller illa ki var ama xo bir konyak da kokteyl içine konarak murdar edilmez

grand marnier olsa da iç"sek" :)


www.youtube.com
  • exlibris  (12.08.23 14:07:58 ~ 14:10:41) 
Likörün yelpazesi çok geniş, sayısız çeşit likör var. Limoncello gibi bazıları yazın gider, jagermeister gibi baharatlı likörler genelde kışın gider. Baileys gibi kahve likörleri hazırlanışına göre yazın da kışın da gider.

Bazı likörler kokteyl olark iyidir, nane likörü gibi bazı likörler genelde sek içilir...

Sonu yok hiç
  • akhenaten  (12.08.23 14:17:49) 
kötü olan her ickiyi soguk icebilirsiniz. cok iyi bir konyagi tabii ki oda sicakliginda icersiniz.

Likörlerde seker-asidite dengesi iyi tutturulmamissa buz gibi icebilirsiniz.

Ikisi de yüksek alkollü icecekler, koca bardaklara konulup lüp lüp icilmez.
  • buf-e kür  (12.08.23 18:06:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.