[]

Seboreik dermatit ve sakal

Seboreik dermatitle cebelleşiyorum 23 senedir. Yine bir cildiyeciye gittim. Bir şeyler verdi de gene bir gelişme yok. Bana en çok ızdırap veren sakal bırakamamak. Sakalım uzadığı gibi çenemdekiler coşuyor kızarıyor, kaşınıyor. Anca güzelce tıraş olacağım ki birkaç gün sonra geçecek. Bunun önüne geçebilen var mı? Hiç olmazsa sakal bırakabileyim ama kaşıntıdan perişan oluyorum öyle bir şey yapınca.




 
Ben gecemedim. Belki belli noktada duruyordur ama sakal birakasim zaten yok ama tatillerde falan da belli noktada daraliyorum.

Ben çözümü sadece Fransa'da olan lityum içeren bir jel ile buldum. Onu kullandigimdan beri hayatım değişti. Saç diplerim dışında yüzümde hiçbir şey olmuyor artık. Ama lanet jel sadece Fransa'da var...

pubmed.ncbi.nlm.nih.gov
  • logisticsmanager  (11.08.23 22:53:26) 
benim saç derimde de bi 15 senedir var herhalde. kaşıntım yok. coresatin sarı kutu yıllardır kurtarıcımdır, sürerim geçer 1-2 hafta rahat ederim sonra tekrar çıkar falan... normal şampuanıma ek olarak vichy dercos (yeşil) kullanmaya başladım. iyi geliyor diyebilirim, rahatlatıyor. sakalda da işe yarayabilir, isterseniz bir deneyin.

hiçbiri kalıcı çözüm değil tabii ki. boşuna doktorlarda sürünmeye gerek yok. kendine en iyi çözümü bulup alışmak lazım.
  • motosiklet burclu adam  (11.08.23 23:28:10) 
Yaklaşık 20 senedir çekiyorum ben de.
Sakal konusu beni de sinirlendiriyordu, hiçbir şekilde uzatamıyordum. normalde 8-10 günde bi traş makinsyla keserdim. 2022 başında bi dönem oldu sakallarım uzamış bulundu 2-3 haftalık. Biraz daha dayanınca artık sakallı bi' birey oluverdim. 1,5 senedir sakallı bi tip olarak devam ediyorum.

Sanırım o sınırda dayanabilirsen ve cok fazla elin sakalına gitmezse daha az sıkıntılı geçiyor o dönem.
  • ir10  (12.08.23 10:28:34) 
sakaldan kasıt nedir tam olarak kirli sakal bile bırakamamak mı yoksa uzatamamak mı? benim biraz uzayınca sorun oluyodu ama ir10'un dediği gibi bir eşiği geçene kadar dayandım sabrettim ve baya hacı sakalı seviyesine uzatıp öyle gezdim bir yıl. hatta sanırım kısa sakalda elini direkt cildine sürebildiğin için daha çok sıkıntı oluyor uzayınca 1-2 hassas nokta dışında daha rahatladı gibi geldi bana.

onun dışında bioderma sensibio ds+ modelinde 1 yüz temizleme jeli 1 de krem var. günlük olarak yüzünü onunla yıkayıp ardından sorunlu bölgelere kremini sürersen baya iyi koruyucu özelliği var bence. ama cildin fazlaca kötüleştikten sonra rahatlatma konusunda pek iyi değil işlevi o yüzden rahatlatıcıdan ziyade koruyucu bence. şampuan olarak da gene aynı sensibio ds+ şampuanı var veya head & shoulders clinical strength bu ikisi bana iyi geliyor ama kişiden kişiye değişiyor tabi o bunları aynı şekilde sakala yüze de kullanırsın. bioderma'nınki bana dermatolojik olarak daha iyi gibi geliyor head & shoulders'ınki biraz fazla kurutma odaklı sanki ama ikisi de kafada kaşıntı olmasını önlüyor bende.
  • semaforo de medianoche  (12.08.23 10:43:04 ~ 10:48:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.