[]

Scooter konusunda öneri

Daha önce hiç kullanmadım ama almaya niyetim var. B sınıfı ehliyetim var, ona uygun bir şey olması lazım. Birkaç sorum olacak.

1- Kullanacağım mesafe genelde 20 km’yi aşmayacak. Ama güzergahta epeyce dik yokuşlu yerler de olacak. 50 km’den fazla hız yapacağımı sanmıyorum, korkarım zaten, hadi olsun olsun 60 km. Nasıl bir şey almam lazım?

2- Bazı scooter’lar çok şık oluyor, böyle motosiklet gibi. O şekil bir şey olsa daha hoş olur tabii. Ama bütçe de max 55-60 bin –ki kredi çekeceğim alacak olursam.

3- Kullanmayı çabuk öğrenebilir miyim? Çok tehlikeli diyenler var ama dediğim gibi zaten 80-90 km’ye çıkacak bir model alsam bile o kadar hız yapmam.

4- Sigorta ya da kasko yaptırılamıyormuş sanırım, çalınma vb risklere karşı nasıl tedbir alıyorsunuz?

 
50 cc almayın. 80 cc almayın.

Ya eğitim alın, 125 yamaha nmax. Yada hiç bulaşmayıp, eski de olsa otomobil.
  • baldan kaymak  (11.08.23 16:46:44) 
buyuk ihtimalle b ehliyete muafiyet gelecek meclis acilinca, 125cc'ye kadar kullanim imkani verecekler. bence 110 ya da 125 cc bir motor tercih edip egitim almak gerek.

ben bu ara tvs jupiter 110'luk olanindan alacagim ve kapali bir yere cekip yasayi bekleyecegim. malum fiyatlar surekli artiyor. bu arada da egitim almayi dusunuyorum. tvs jupiter'in 110 ve 125'lik modeli sizin butcenize yakin. Çinli markalardansa tvs daha iyi diyorlar. kullananlar da memnun genel olarak.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (11.08.23 23:23:36) 
min 125cc tercihen 150 cc, öncelik honda-yamaha gibi japon markaları olmalı. olamıyorsa sym gibi taiwan markası da olur ama çinlilerden ve türk markası ile satış yapan çin menşeili araçlardan kesinlikle uzak durun.

vespa-piaggio gibi italyanları saymadım onlar japonlardan daha pahalı. ama şıklık arıyorsan italyanlar bu konuda öndedir.

son olarak tercihen 13-14" yerine 15-16" gibi büyük tekerli seçmek başlangıç şçin iyi olur.
  • orpheus  (12.08.23 18:58:18) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.