[]

thy nasıl bu kadar çok yıllık net kar yapıyor? kıyaslama

geçen sene nette 2,7 milyar $ kazanmış. bunu normal sanıp merak edip dünyaya baktım, en büyük şirket american airlines (filo olarak 2, çalışan sayısı olarak 3 katı büyük) 1.7b$ kazanmış. bi delta var ama thy ile başa baş o da. filosu düşük ama çok karlı çalışan qatar airways baktım o da 1 civarlarında. bi emirates thy'den fazla kazanmış (3.2b$) nette ama bilen bilir, emirates $ bazında thy'nin 2-3 katı pahalı bir şirket.

büyük bir başarı değil mi bu? ben mi bişeyler kaçırıyorum acaba merak ettim. biraz baktım bu sene temmuzda tarihi yolcu rekoru da gelmiş mesela


 
Şuna benzer bir olay olabilir;
twitter.com

  • logisticsmanager  (11.08.23 12:59:31) 
Coğrafi konum ve ülkemize gelen turist sayısı etkilidir diye tahmin yürüttüm.


  • Depik  (11.08.23 13:19:32) 
Bu denli yüksek kazanç konusunda yorum yapamam ama gözlemlerime dayanarak şunları söyleyebilirim:

1. Coğrafi konum sebebiyle uçuş hacmi yüksek görünüyor. Gemi mürettebatlarının bagajlarında en az 1 adet THY arması görüyorum ki bu insanlar gerçek anlamıyla dünyanın her tarafından geliyorlar.

2. THY bence kalitesini düşürerek ucuz yan gelir kalemleri yarattı. Örneğin koltuk seçimi için önceden ücret alınmazken şimdi paralı oldu. Ya da bavul hakları vb. konularda esnekliklerini azalttılar. Bunun kazanca ne kadar faydası olur bilmiyorum ama bilmediğimiz ek gelirler ile anlamlı bir yüzde oluşturabilir.

3. Bence bu yıl dünyanın gerçek anlamda silkelenip toprağını üzerinden atmaya başladığı ve turizm, seyahat harcamalarının arttığı bir sene oluyor. Haliyle uçuş firmalarına da yansıdı.
  • burka  (11.08.23 15:52:06) 
bu sene 6 aylık net karı 666 milyon dolar
geçen sene 47 milyon tl imiş, kur baskısı diyebiliriz yüksek çıkmasına
2 milyar $ oalrak düşünmek lazım

uçak yatırımlarını önceki senelerde yapmıştı, borçları kapattı, bakım onarım merkezi/faaliyetleri olarak avantajlı
kıyasladığın şirkete göre daha optimal demek ki sahip olduğu varlıklar

kargo kısmından ve rusya'dan dolayı da iyi kar yapıyor diyebilirz
  • bir soru sorcam  (11.08.23 16:50:18 ~ 16:54:43) 
www.aa.com.tr

buyumeye devam ediyor. ucak filosunu genisletiyor.

turkish cargo da epey buyuk...
  • idexo  (12.08.23 00:09:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.