[]

sıfır otomobil almak bana göre değil mi?

2004 model bir arabaya biniyorum. yenilemek istiyorum ama ikinci el arabalarda her türlü çakallık oldugu için istekli değilim. sıfır almak istiyorum ama güvenemiyorum.
oturdugum mahalle istanbulda daracık yolları ile ünlü, kış aylarında park yeri sorunu olan, mahallenin yaramaz çocuklarının ve serserilerin arabaları kasten çizdiği bir mahalle.
olur da arabanın bir yerini sürtsem veya birisi kasten park yerinde çizse sıfır otomobil aldıgıma pişman olurum. siz nasıl sıfır otomobil alıyorsunuz? çizilince, vurulunca nasıl rahat ediyorsunuz? ben mi abartıyorum? cana geleceğine mala gelsin amaan mı demek lazım?


 
edemiyoruz. Allah'a emanet. Kasko tek çözüm.

Sırf bu kuşkularla sıfır yada sıfıra yakın yamaha tracer alamıyorum. Sakınan göze kesin çöp batar.

Bence temiz ikinci el alıp geçmek en iyisi bu yüzden. Taş gelince üzülmeyeceğim aracı alıyorum.
  • baldan kaymak  (10.08.23 23:47:50) 
Uzun bir süredir piyasada dengesizlik var, temiz ikinci el arabalar sıfır parasına satılıyor. Bu şartlarda kovalayıp bir sıfır düşürünce alınıyor. Normalde bu vurma/çizik vs. olayları da kaçınılmaz, park halinde iken birisi kapısını açarken vuruyor, bir başkası çarpıp kaçıyor vs. ama artık cidden ya nasip. Ancak sizin durum farklı, o tip bir mahallede cillop gibi araç almak saçma olur, ben olsam yürüyeni sağlam kozmetiği sıkıntılı uygun bir araç alıp yoluma bakarım :).


  • giovanne  (11.08.23 00:08:02) 
ben sifir araca karsiyim acikcasi, model yukseltirim.
+10 sene bandina bak, temiz bulursan yapistir.
senin durumunda sikintili mahallede disariya 1.5milyon tl park etmenin mantigi yok, yazik.
  • cooperr  (11.08.23 00:25:05) 
Ikinci el araclardaki her turlu cakallik oldugu konusunda ayni fikirdeyim. Kisisel kullanim icin cok arac aldim sattim. Bazilarini uzun sure kullandim, bazilari 10.000km bile kullanmadan sattim.

Sattigim tum araclardan kurtulmak istememin sebepleri vardi; Bazi araclarin pahali bakimi yaklasmisti ugrasmak istemedim, bazi araclarin tamir ettirmeme ragmen tekrarlayan sorunlari oldu.

Mesela, radari karla kaplandiginda cruise kontrolu duzgun calismayan yeni aracimi sattim, 3 kez orjinali ile degistirmeme ragmen bir sure sonra safti surekli ses cikaran F250 kamyoneti sattim, Paslanmaya baslayan Ford Expedition'u sattim, On camin acisindan dolayi otobanda 3 kez cami catlayan Toyota FJ cruiser'i sattim, Probleminin ne oldugu anlasilamayan Audi A8'i tamir ettirip, problemin tekrarlamasindan korktugum icin sattim, silindir misfire hatasi olan Range Rover'i, ekrani bozulan Nissan Armada'yi sattim ...

Ikinci el araclarin kesinlikle problemi olduguna ya da kisa sure icerisinde problem cikaragina inaniyorum. Yaslandigimdan sanirim Toyotaci olma yolunda ilerliyorum.

Yeni arabaya istinaden, esime bir tane sifir 2022 Toyota Rav4 hybrid aldim. Arac su anda 15.000 km'de bile degil. Icinin halini gorsen aglarsin. Kum, milkshake, kek parcaciklari, smarties, camur, kurabiye parcaciklari, cizik ne ararsan var. Hatta gecen Apple car playe baglanmak icin telefonu ortadaki konsola baglamaya calisirken, on iki koltugun arasindaki kutuda yarisi yenmis, kahvalti sandwichi buldum. Ilk zamanlar kizsam da artik alistim. Mumkun oldugunca onun arabasina binmiyorum, icine bakmiyorum :)

Su anda Tesla ve Toyota Tundra kullaniyorum. Tesla'dan memnunum aracin fiyatinin $10.000'ini devlet odedigi icin aldim. ama Tundra 2018 ama yakit tuketimi cok kotu, deposu ozellikle buyuk oldugu icin depo $300'a doluyor. Tundra'yi satacagim. Yeni Turbo 2024 Tacoma almayi dusunuyorum. Daha ekonomik.

Bence yeni arac aldiginda, cogu kisi aracin pahali oldugunu dusunuyor ama Toyota gibi bazi araclar degerini cok iyi koruyor. Mesela $45000 verdigim Rav4'u 150.000 km kullanip, $20.000'a satabilecegimi dusunuyorum ya da yeni $55000 verip alacagim Toyota Tacomayi 200.000 km kullanip yine $20.000'in uzerine satabilecegine inaniyorum.

Cizik de gocuk de duzeltilir. Cok onemsemiyorum bunlari.
  • thetruenorthstrongandfree  (11.08.23 01:01:43) 
bu güne kadar hiçbir zaman sıfır otomobil veya motosiklet almadım.
çakallık korkusuna cepten 500-600K fazla vermek bana saçma geliyor. ikinci elde en ideal yaş 5-8 arası. uygun fiyata çok iyi durumda 2015-2018 model araçlar bulunabilir.

  • orpheus  (11.08.23 02:21:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.