[]

Motosiklet büyütmek hk. tavsiye

Sevgili 2 tekere gönül vermiş arkadaşlar, benim bir motosiklet geçiş sorum var.

Daha önce babamda honda cbf 125 ve suzuki inazuma 250 f olduğu için 10 yıldır motor üstündeyim ancak hiç kullanmadım. Sadece kasaba yollarında denemişliğim vardı.

Geçenlerde elime para geçince bir taşıt alayım dedim, araba alamayınca gittim sıfır nmax 125 aldım.

Motor küçük müçük ama gayet az yakıyor, hafif, her yere giriyor. Anahtarsız çalıştırma, start-stop, ön arka abs ( çok fena duruyor çok beğendim ) gibi özellikleri var aslında memnunum. Ama hanımla biraz şehir dışı yapalım dediğimde can sıkıyor. Yokuşta 60-65km de tıkanıyor. Bunu xmax 250 kullananlardan da duydum ama xmax 300 ve sonrasında duymadım.

Şimdi normalde A2 ehliyetim var ama otomatik vites rahatlığına alıştım. Yine de manuel de kullanırım sorun değil. Enduro/adventure falan da gider bana aslında boy 1.91 fakat cc yi çok artırırsam kesin hız yaparım başıma bela almak istemiyorum. yine de 500cc altı buldum enduro.

Bir diğer derdim de çok yakmaması. Hesapladım aşağıda bir tablo bulacaksanız. Bizim araçtan çok yakarsa motor bana anlamsız geliyor. Aynı yaksa da hadi neyse ama araç lpg li olduğu için motor bazen geçiyor bile yakıt olarak. Öyle çok motor sevdalısı olsam derim ki AAASSLAAANIM BEE HELAL OLSUN YARASIN ama öyle bir şey de yok.

Motor alma sebeplerim.
1- Yatırım. 5 ay önce 130 a aldığım motoru şuan 200 üstüne satabiliyorum.
Sanırım yamaha farkı var. Az kalsın çin malı rks 150 alacaktım, o bu kadar değerlenmedi.
2- Araçtan az yakması.
3- Park sorunu yaratmaması, her yere girmesi.
4- Sağı solu keşfe çıkarken arabadan daha verimli ve keyifli olması.

Normalde buna tdr kit takar 180-200cc ye çıkarırım bana yeter diyordum ama yeni kasa nmax ler için tedarik sıkıntısı var. orijinalliğini de bozmamak adına aşağıdaki motorlara geçmeyi düşünüyorum. Bilgilerinizi ve tavsiyelerini paylaşırsanız sevinirim.

TAŞIT ------------------------ LİTRE (100km de) ----------- 100km de yaktığı

Honda Civic (2013) ------------ 6-7,5 lt lpg 1 lt benzin ----- 140-165 TL
Yamaha Nmax 125 (2021)----- 2,3 - 2,7 -------------------- 85-100 TL

Düşünülenler:

Yamaha Xmax 300 (2018)----- 3,3 - 3,8 -------------------- 130-140 TL
Honda Integra 750D (2018)--- 3,6 - 4,2 -------------------- 133-155 TL
Kawasaki Versys X300(2017)-- 3,7 - 4,3 -------------------- 136-159 TL
Benelli TRK 502 X (2021)------ 4,3 - 4,8 -------------------- 160-178 TL

İçlerinde hem değerini kaybetmeyecek, hem de uzun yolda rahat ettirecek hangisidir?

Tablo mobilde kayabilir. Görsel isteyenler: ibb.co

 
Baştan söyleyeyim: Yamaha'cıyım. Kaliteyi ucuza alamazsın.

Benelli 502 yazılım sorunları olan bir modeldi. Değişmiş olabilir, bakmak lazım. Nispeten ağırlık olarak ağır ve piyasası yavaş olabilir. Benelli'ye güvenmem ben. Parça tedarik sorunu vardı bir ara duyduğum, bana burada biraz Benelli TR sorunlu gibi geliyor. Rks, benelli vs bunları aynı firma getiriyor diye biliyorum. Ayrıca ben Africa Twin değilse, tel jant sevmiyorum bu seviyelerde. Bakınız orada misler gibi Tracer serisi var Yamaha'da, Bal bal.

Versys, güzel makina. Ama yaş yıl düşünmek lazım. Kawasaki bu fiyat bandında tr'den ayrılsa bile usta sorunu yaşamazsınız. Kalite sonuçta. Ama 300 cc. yine bir versys düşünene satarsınız. Güzel makinadır.

Integra iyi motosiklet. Hond nc ve integra serisi genel olarak güzel. İyi kullanıldığından emin olmak ve bakımlar tam mı geçmişine bakmak lazım. Böyle hasta bir honda lover'a denk gelirseniz iyi bir usta yada serviste baktırıp alınabilir.

Yamaha'nın ybr125'i olsa beğenirim, bws100 olsa bağrıma basarım. Diyapozoncular, gönlümü fethettiler.

Honda civic eğer keko user'sız geçmişse sahipse iyidir.

Bir de öneride bulunayım: ktm adv serisine de bakabilirsiniz. Ktm 250 adv yada 390 adv. Yine dominar 250 ve dominar 400 serisine bakabilirsiniz. Yine biraz bekleyip hero 400 -tenere 7 replica deniliyordu- bakabilirsiniz.

Başka ne diyebiliriz, yamaha'cıyım başta da söyledim: Yamaha Tenere serisi. Tenere xt660 yada çıkılabiliyorza tracer 7, tenere 7 serisi denebilir.

Ama herşey bir kenara; eğitim & ekipman almalısınız.

Son olarak kararınız ne olursa olsun: Hayırlı olsun, kazasız sürüşler dilerim.
  • baldan kaymak  (10.08.23 23:23:20) 
Teşekkürler civic kendi aracımız aslında onu ben yakıt olarak kıstas olsun diye belirttim. Hani motor arabayı geçince yakıt olarak, çok mantıklı gelmiyor bana diye.

Yamahanın adv lerini beğeniyorum ama hem fiyat olarak yüksekler hem de yakıt :/

KTM ler ve o dominar modelleri arkaya hanımı atıp uzun yollar gidebileceğimiz gibi durmuyor ya. sürüş olarak da biraz kola yük biniyor sanki. rahat mıdır uzun yolda hiç sürmedim?

Diğer tavsiyeler için teşekkürler.

xmax 300 e yorum gelmedi? Onun için frenleri yeterli değil ve amortisör sert diye duydum. ama çok sorun değilse uzun yolda 120yi geçmeyen biri için memnun eder sanırım.
  • ananiyimioguz  (11.08.23 02:05:29) 
Domi 400 aldırdığım bir takipçim vardı. Hiçbir ses duymadım kendisinden. Hatta çok heyecanlılardı.

İki kişi olduğunuzu okumadım. Ktm 390 adv dışında orada da seçeneğiniz yok. Nc750 yada integra dışında yok gibi. Xmax 250 ve 300 güzel. Yamaha da freb arıyorsanız baba cc'ler iş görüyor. Mt9 gibi. Tmax serisine bir bakın derim. Tmax 2.el gidip bulup fren test edebilirsiniz.

Fren biraz da zemin, lastik, basınç, rüzgar ve ağırlıkla ilgili. Bir sürü değişken var. Ancak manuel motosikletler biraz daha güvenli. Çünkü vites ufaltarak motor hacmiyle de fren yapabilirsiniz. Scooter alacaksanız zaten pek çoğu abs'li.

Xmax 250 ve 300'e aynı yorum yapmıştım. 400'lük neden varsa 300'lük de aynı sebepten var. Yamaha, scooterda konfor işini tam çözemedi bana göre. Yolları var gibi geliyor.

Yamaha'da genellikle amortisör serttir, ayarlanabilirler dışında. Hemen ivmelenmez scooterlar, güvenlik sebepli azıcık gecikmelidir timing'de.

Geçen ay bir abimize domi 250 aldık ama o biraz yaşlı. Sizin yerinizde olsam temiz, aksesuarlı bir domi 400'e yürürdüm. alüminyum çantalı, koruma demirli, elektrik tesisatı yapılı ve uzun tur camı olan düşük km'li bir model. Sonra ihtiyaçlarınız daha net olacak. Ama bu yolun sonu nereye gidiyor derseniz, benim yola: yamaha tracer'a :)

Yamaha tenere oldu, o da olumlu.

Ktm 890 adv sürdüm, o da güzeldi siz biraz daha bulgur pilavı serisine bakın.

Yani tok tutan, acıktırmayan, fp serisine. Domi 250, domi 400, ktm 390 adv, xmax 250-300-400, tmax'ler keza, honda forza 300, honda integra, honda nc750.
  • baldan kaymak  (11.08.23 09:00:38) 
Honda NC750X DCT tavsiye ederim. Arkadaşım o motorla kaç kez yurtdışına gitti geldi. Konfor isterseniz XMAX 300. ben xmax 250 kullandım, şimdi çok arıyorum eski motorumu.


  • faberkastelli  (11.08.23 10:47:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.