[]

Amerikan universitelerinde online yuksek lisans??? mumkun mudur? mudur mudur mudur?

biraz arastirdim ettim, boyle bi sey mumkun galiba. ancak benim gibi normal bi turk universitesinden mezun olmus bi adamin amerika'da bu turden online master/yuksek lisans vs. imkani veren universitelere basvurmak icin nasil bi prosedur izlemesi icap eder aceba? icinizde yapan eden vardir muhakkak; okumus cocuklarsiniz.

bu konuda, herhangi bir malumati olan varsa, sozlukten veya burdan bisiiler paylasirsa ciddi mutlu mesut olacagim.

simdiden, o, gelecekteki, bana yararli bilgileri sunacak kisiye soyle sesleniyorum: "daha onceleri nerelerdeydin?"

edit: amerikan universitelerinde dedim ama, her turden universite olur. hatta varsa turkiye'de de onlar da olur. ne biliim kibris olur, balkanlar olur, olur oglu olur.

 
www.gradschools.com

sitesinin arama hedelerinden faydalanarak "online" olanlari bulabilirsiniz... :)
  • ucan sincap  (30.06.10 23:07:22) 
online master yaparsın oyle cok da zor degil onlara kabul almak, sanirim bu konularda en buyuklerden biri university of phoenix..iyi mi kotu mu bilmiyorum ama bir cok programi oldugunu biliyorum.

onun disinda online MBA diye aratirsan ve rankinglerdeki okullara bakarsan iyi olanlarin da bir kisminda online MBA var, veya cogunlukla online olup 1-2 haftaligina okulda olan donemler var..var da var yani anlayacagin.

Prosedur de muhtemelen TOEFL + GMAT + Okulunda istedigi basvuru dosyasi + Essayler seklindedir muhtemelen ama okuldan okula gore degisir tabi.
  • 2pac  (01.07.10 01:12:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.