[]

schengen vizesi belgeler

selamlar,
hollanda schengen vizesi için randevuma gideceğim haftaya da, ilk defa vize alacağım için kafama takılan birkaç nokta var.

buradan amsterdama uçuyorum, 5 gün amsterdamda kalıyorum(4 gece hostel).
5. gün sabahı flixbus ile brugge'e geçip 1 gece orada hostelde, sonraki gün sabahı flixbus ile brüksel e geçip 1 gece orada hostelde kalıyorum.
son yani 8. gün sabahı yine flixbus ile köln'e geçip o gece 11de uçakla türkiyeye geri dönüyorum.

uçak biletlerim var. booking'den hostellere de rezervzsyon yaptırdım fakat hostellere ödeme ya kapıda, ya da tarih yaklaşınca otomatik karttan çekilme şeklinde olacak. bookingten rezervasyon çıktısı aldığımda bu o kağıtta da açık bi şekilde yazıyor(10.08 tarihinde 0 euro ödeme yapıldı, 1 kasımda 100 euro ödenecek vb. gibi).
bu vizemin onaylanmasında bir sorun değil midir?
para vermediğimi ve her an iptal edebileceğimi görecekler sonuçta o kağıtta.

bir de sen amsterdamda iniyosun belçikaya almanyaya nası geçicen sorularına cevap olsun diye şimdiden flixbusları rezerve edip onların çıktılarını da başvuruma dahil etmeli miyim sizce?

 
ben bookingde hep orada ödeme seçeneği ile başvurdum, bir sorun olmadı.
Ayrıca parasını ödeseniz bile iptal edebilirsiniz ki onlar da biliyor bunu.
Aynı şey uçak biletleri için de geçerli değil mi zaten.
Sadece planlamanızı görmek için yapıyorlar diye biliyorum.

bence otobüs biletlerini rezerve etmeniz iyi olur.
  • subaqua  (10.08.23 13:48:29) 
1- konaklama: sorun olmaz. Yani hollanda spesifik bir durum yoksa normalde sorun olmaz o konaklama belgesinde. Konaklamada önemli olan confirmation olmalı. Yani numarası vs. Yani ödeme olmasa bile rezervasyon gerçek olmalı. Arasalar sorsalar evet rezerve etmiş denilecek konumda olman lazım öyle düşün.

2-Bazen elzem olmasa bile planlamarınız ne kadar şeffaf ve belgeli olursa o kadar sıkıntı yaşama şansınızı azaltırsınız.
  • AlsterWasser  (10.08.23 13:51:18 ~ 14:26:18) 
Vizeyle beraber bir dilekçe veriyorsunuz, ben şu, şu sebeple ülkenize geleceğim, şu kadar şurda kalıp, şu araçla şu tarihte şuraya geçip şurada kalacağım vs. tüm programınızı bu dilekçeye yazarsanız sorun çıkmıyor. Ben haziranda yaptığım başvurumda arkadaşımın aracıyla ülke değiştirecektim, bunu dilekçeye yazdım ve sorunsuz vizemi aldım. Bir gece de arkadaşımda kalacaktım, davet mektubu vs. uğraşmamak için iptal edilebilir hostel rezervasyonu yaptırdım, vizeyi aldıktan sonra da rezervasyonu iptal ettim- onda da sıkıntı olmuyor.

Programınız dilekçede açık ve rezervasyon bilgileriyle tutarlıysa sorun olmayacaktır.
  • asbeila  (10.08.23 17:47:26) 
Vize çıksa bile oasaport kontrolde bazen sorabiliuorlar napıcaksın planın ne netede kalacaksın diye, otel rezervasyonlarını görmek istiyorlar. Ben mesela diğer ülkelere de geçecegimi ayrıntılı söylememiştim.


  • Ladymermaid  (11.08.23 10:01:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.