[]

Fitness'a başlamak istiyorum, gym seçerken nelere dikkat etmeliyim?

Fitness'a başlamak istiyorum, gym seçerken nelere dikkat etmeliyim? merhaba, biaz zayıf yapılıyım ve fitness centera yazılmak istiyorum. Acıbadem bölgesinde yaşıyorum. Fitness center öneriniz varsa veya nelere dikkat etmem gerektiği konusunda önerileriniz varsa duymak isterim. Macfit var mesela buralarda galiba, kötü bi yer mi?




 
Benim en büyük kriterim eve ya da işe yakın bir yer olması, diğer şeyler zaten üç aşağı beş yukarı standart.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (10.08.23 12:00:16) 
1.si zaten yazilmis yakinlik. Ama bunu acalim biraz; bundan para kazanmiyorken yada kariyeriniz buna bagli degilken oyun olmayan bir sporu icra etmek gercekten zor bir seydir. Once kendinizi zorlamaya ihtiyac duyarsiniz, sonra aliskanliga, sonra disipline ve karakterinize donusur. Cogu insan bu surecin icinde vazgecer, usenir. Usenmemek icin onunuzdeki en buyuk imkan salonun yakin bir yerde olmasidir.

Bunun disinda bazi fonksiyonel gereklilikler olabilir, dus alabilmek falan gibi. Diger turlu X alet yoksa salon boktur tarzi bir durum soz konusu degil, butun commercial gymler ihtiyacinizi karsilar.
  • wallcan  (10.08.23 14:03:03) 
Benim bakacağım şeyler şunlar olurdu; Yakınlık, soyunma odalarının yeterli büyüklükte olması, iş çıkış saatlerindeki kalabalık, alet çeşitliliği, havalandırması.

Havalandırma düzgün değilse yazın zor oluyor. Çok kalabalık gymlerde de rahat çalışılmıyor.
  • Depik  (10.08.23 14:56:46) 
Macfit'e 1 sene boyunca gittim, şubeden şubeye farklar var ama genel olarak iyidir. Kriterlerim şunlar olacak;
- Temizlik ve havalandırma konularının iyi çözümlenmesi
- Spor hocalarında çeşitlilik, birebir ders alacaksam beni doğru yönlendirebilecek hocaların olması, programda zaman anlamında esneklik sağlama durumları (bazen işin oluyor gidemiyorsun, aynı hafta içinde telafi etmek lazım ondan diyorum)
- Salonun yakınlığı (başta heves edip gitmeye üşenenler oluyor)
- Aşırı kalabalık olmaması (örneğin Pazartesi akşamı gidip salonu bir incele derim. Haftasonu insanlar dışarda takıldığından pazartesi salonlara hücum ediyor, gerçek durumu o gün görüyorsun)
- Spor aletlerinin çeşitliliği, ferah geniş bir alan olması.
  • Lethe  (10.08.23 17:56:23) 
abi gidecegin zamana gore evine ya da isine yakin olmasi, emin ol diger geri kalan versey teferruat oluyor. onun disinda; havalandirma, temizlik ve yapacagin idmana gore yeterli/gerekli alet bar agirlik vs sayisi


  • bay b  (10.08.23 18:22:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.