[]

alkol ve araba kullanma anksiyetesi

alkollü araba kullanmaktan bahsetmiyorum.

evde tek araba kullanabilen siz iken, evdekilere bir şey olur acil hastaneye götürmek gerekir diye bir şeyler içmekten kaçındığınız oluyor mu?


 
Ortada hiçbir şey yoksa olmuyor, evde araba da bulunmayabilir mesela, ya da araba arıza da yapabilir, yol kapalı olabilir, acilde sorun olabilir her şey olabilir. Buna karşın taksi, ambulans kullanılabilir veya komşudan şoför olması rica edilebilir.

Tabi evde her an hastaneye gitmesi gerekebilecek bir hasta varsa durum değişir, dikkat ederim elbette. Örneğin astım hastası vardır ne bileyim kalp hastası vardır... Ama ortada bir sorun yokken yaşamıyorum bunu.
  • akhenaten  (10.08.23 11:35:04) 
Evet zaman zaman oluyor.

O gibi zamanlarda dört tane içeceksem iki tane içiyorum tamamen vazgeçmiyorum onu da söyleyeyim :D
  • chicha_v2  (10.08.23 11:41:10) 
Örneğin siz acil hastaneye yetiştireyim diye ayık kalmışsınızdır, sonra gerçekten hastanelik bir durum oluşmuştur ancak hastaneye ulaşana kadar sorun olmuştur. Halbuki alkol almış olsanız ambulansı arayacaksınızdır ve onlar hasta evde hareketsizken ilk müdahaleyi yapıp hastaneye daha kontrollü bir şekilde ulaştırabilecektir. Keşke alkollü olsaymışsınız o halde...

Demem o ki, tedbirli olmak iyi ama bazen zor durumda da kalabiliyor insan. O beklenmedik durumlarda da olayın bütün sorumluluğunu üstünüzde hissetmeniz yanlış, çünkü sonucu kestirmek çok zor.
  • akhenaten  (10.08.23 11:41:43) 
Eskiden ara ara oluyordu. Kanada'da hastaneye gidebilsek de doktor yok. Hatta Dr. olmadigi icin hastanelerin acil servislerini gunlerce kapattiklari oluyor. Ben vucut gelistirmeyle ilgilendigim icin cok az icmeye basladim. Alkolle alinan kalorileri vermek cok zor oluyor. Hem eskisi kadar keyif almiyorum.


  • thetruenorthstrongandfree  (10.08.23 14:23:26) 
Olmuyor. Birincisi evin karsisi kocaman, tam teskilatli hastane. Ikincisi, taksi var, iki üc dakika olmadan geliyor kapinin onune.


  • buf-e kür  (10.08.23 16:05:36) 
hayatta aklıma gelmezdi. cok az bira falan ictiysem kullanirim zaten onun disinda sarhoslugu hos karsilamadigim icin cok icmem


  • mess  (10.08.23 20:24:04) 
bu normal değil bence. özel bir durum yoksa her an bir şey olacakmış gibi düşünerek yaşanmaz.


  • bohr atom modeli  (11.08.23 12:28:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.