[]

yeni alınan laptopta mavi ekran hatası

merhabalar,

geçen haftalarda mediamarkt'tan aldığım lenovo marka bilgisayarımda haftada birkaç kez açılışta VIDEO_TDR_FAILURE hatası alıyorum. tüm driverlar güncel olması sorunun yazılımsal değil de donanımsal olduğunu düşündürdü. servisi aradığımda da onlar da sorunun donanımsal olma ihtimalinin yüksek olduğunu ve servise götürmem gerektiğini söylediler.

daha bir-iki haftalık bilgisayarı servise götürüp açtırmak istemiyorum. görece yüksek performanslı bir bilgisayarı bütçem dahilinde uygun bir fiyata aldığımı düşünüyorum. malesef ürün stoklarda bittiği için değişim de pek ihtimaller dahilinde değil ve bilgisayarın genel kullanım rahatlığı ve performansı memnun ettiği için başka bir bilgisayara geçmeyi çok da istemiyorum. bu konulardan anlayan arkadaşların yardım edebileceğini düşünerek tavsiye istiyorum.

direkt iade edip yeni bir bilgisayar mı bakmalıyım (aynı fiyat/performans/ağırlık kombinasyonunu bulabileceğimi sanmıyorum) yoksa servise götürüp diyeceklerini veya sunacakları seçenekleri mi değerlendirmeliyim?

cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

 
İade şansı varsa, ben olsam başka bişey düşünmezdim.


  • Tisatiaşer  (10.08.23 00:56:43) 
Bazen sürücü güncelleme ile gelmeyen çözümler, sürücünün eski versiyonuna geri dönmeyle gelebilir. Aygıtla ilgili sys. ve .dll dosyalarında bir değişiklik bile bazen çözüm sebebi olabiliyor.


  • diyecevaplandı  (10.08.23 09:41:16) 
Technopat'tan herkese merhaba, ben Recep Baltaş. Ben Ali Güngör. Arkadaşımız yeni bir laptop kullanmasına rağmen mavi ekran hatalarıyla boğuşuyormuş öyle değil mi Ali? Evet Recep, gerçekten de öyle.

Minidump dosyanızla birlikte Technopat Forumuna danışabilirsiniz.

İlla ki DDU ile grafik sürücülerini kaldırıp temiz kurulum yapmanızı önerecekler. Önden onu bir deneyin isterseniz. Minidump dosyanızı inceleyip daha net bilgi verebilirler.
  • joker hakki  (10.08.23 10:00:42 ~ 10:02:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.