[]

Sokak kedisini kuma ve eve alıştırma

1 seneye yakındır kapımızın önünde beslediğimiz bir tekir kediyi sokak için biraz narin kalmasından dolayı sahiplenmeyi denemeye başladık. İç dış parazit yaptırıp geçiş dönemi için evimizin kapalı balkonunda kalacak şekilde yerini ayarladık. 1.5 gün oldu ve yemek yiyip su içmesine rağmen henüz tuvaletini yapmadı. Kumunu ikiye böldüm bir kısmına bahçede tuvaletini yaptığı topraktan serptim. Yetişkin bir sokak kedisi olduğundan nasıl kuma alıştıracağımızı bilemedik, tavsiyelerinize açığım. İnternette yazan kum eşeletme yemekten sonra kuma koyma gibi genellikle yavru kedilere yönelik yöntemleri de denedik ancak sonuc alamadık. Tuvalet ve gece miyavlaması dışında önemli bir sorun yaşamıyoruz şimdilik.




 
Parazit ilacı veya mama değişikliği nedeniyle kabızlık olabilir. Bazen sizden çekindiği için de kabızlık olabilir. Kumunu, en kuytu yere koyun ve kumu mama kabından uzakta olması işe yarayabilir.

Bir de bugünlerde kapalı balkon anormal sıcak olur ve dehidrate olabilir. Yani vücudunda su azalıyor olabilir. Gün içinde su içer, ama içtiği su solunum ve sıcak nedeniyle hızlı buharlaşabilir.

Eğer 2nci gün de tuvaletini yapmazsa, dehidrate olduğu veya kabızlık olduğu veya böbrek sorunu olduğu düşünülerek veterinere götürüp muayene ettirmenizde yarar olur. Daha uzun beklerseniz hayati tehlikesi olur (özellikle böbrek sorunu varsa).
  • alfired  (09.08.23 19:15:26) 
Cevap için çok teşekkürler bol bol su içiyor. Bu duyuruyu açmamdan beş dakika sonra birden kuma oturdu ve işini gördü. Ben evham yaptım sanırım. :)


  • Ezequiel  (09.08.23 19:19:33) 
Benzer süreçteyiz. Biz de bir sokak kedisi sahiplendik yazlıktan. 2 gün sonra ankara'ya gelecek bizimle. Şimdi yazlıkta olduğumuz için kapı pencere açık, gezip duruyor. Kapalı yere alışsın diye gece odamıza alıyoruz, kum da koyduk odaya. İlk gün eşelettim hemen işedi. Çişi gelince de gidip kendi yapıyor kuma. Ama iki haftadır kaka yok. Onu muhtemelen dışarıda hallediyor. Gece de ayağımıza kıvrılıp uyuyor, sabaha kadar sesi çıkmıyor.

Alışır merak etmeyin.
  • kibritsuyu  (09.08.23 21:22:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.