[]

Zayıflayamıyorum

3 aydır haftada 2 gün hoca ile epey ağır spor yapıyorum, gün içi 20 dkya yakın yürüyüşüm oluyordur bi yerden bi yere giderken ve 1 aydır da diyetisyene gidiyorum. Normalde de zaten yediklerime dikkat ediyordum. Tiroid hastasıyım ama ilacla değerlerim normal durumda, şu an insülin direnci vs de iyi ama hiç kilo veremiyorum.
Neyi ıskalıyorum neye bakmalıyım
Bu arada diyetisyen çok da bilgili bi tip değil
Zaten benim şu an yediğim şeyleri verdi
Sabah kahvaltı akşam tencere yemeği. Israrla bi sürü ata öğün veriyor ama acıkmıyorum zaten yiyemiyorum onları ( bi çay bardağı leblebi verdi örneğin yemiyorum onu, aralıklı oruça yakın besleniyorum zaten son 10 yıldır,)
Tatlı kaçamağı vs son aylarda hiç yok, işin ilginci sıcaktan canım da çekmiyor

Ama bi yerde bişiyi atlıyorum sanırım
Ne yapsam?

 
Not: kg 63, tanita ölçümü obez diyor bana,yaş 37 k


  • photo85  (08.08.23 22:23:30) 
Kalori takibi yapıyor musunuz? Çünkü bunu yapmadan imkansiz. Yediginiz bir kuru kayısıdan bir tabak yemeğe kadar her şeyi tartip yemelisiniz, myfitnesspal ile de bakarsiniz. Tdee calculator sitesinden de kilo verme kalorisini bulursunuz.
Acikmiyorsaniz kaloriyi yüksek alıyor almanız olası.

  • logisticsmanager  (08.08.23 22:34:31) 
direnç kilosu diye bir şey var, oraya gelince direnci kırmak için farklı bir şey yapmak gerekiyor. 2 sene önce diyetisyenle çalışırken ilk ay 6 kilo verip tıkanmıştım, sonra birkaç şey denedik ve 1/2 gün sıvı beslenerek kırabildiğimi fark ettik. ve son kalan kiloları da o sayede vermiştim. sizin için de vardır bir yöntem, diyetisyeninizin destek olması gerekir.

ek: pms döneminde de kilo verme olayı durabililiyor maalesef.
  • felfela  (08.08.23 23:00:40 ~ 23:01:50) 
kıyafetler de mi bol gelmiyor
zindelik ve vucudun toparlaması tartı kilosuna yansımak durumunda değil

  • bir soru sorcam  (09.08.23 00:26:01) 
Kalori takibi, çok dürüstçe kalori takibi ama. Muhtemelen bir yerde yiyorsunuz, kaçırıyorsunuz, kendinize söylemiyor olabilirsiniz. Eğer böyle kaçamaklar varsa ve zorsa atlamak onları, terapi.


  • damba  (09.08.23 03:04:46) 
Sporun onemi yok. Var da simdilik yok diye kenara atalim.

yazdiginiz ifadeler cok genel ifadeler. iki tencere yemegi arasinda size ayda pozitif ve negatif yonde cok degisiklik yaptirabilirim. Dolayisiyla spesifikasyona ihtiyacimiz var. Ikincisi diyetisyeninizin verdigi herseyi yiyin.

Bana diyet planinizi tam yazar misiniz? boyunuzu da lutfen.
Bir de 10 yildir aralili oruc yapiyorum zateni bir acar misiniz? Normal bir gunde diyet yapmadiginiz hayatinizi yasadiginiz gunde ne yediginizi yazabilir misiniz? Burada yine biraz daha spesifik olmaniz gerek.
Yediklerinizi nasil olcuyorsunuz? Bununla ilgili bilgi verirseniz de sevinirim.

Bunlari mesaj olarak da yazabilirsiniz.
  • wallcan  (09.08.23 09:57:42) 
63 güzel bir kilo bence kilonuzu koruyup spora devam edin. 63'ün 60'ın altı falan gereksiz ya. yani ne gereği var?


  • duyurukullanıcısı  (09.08.23 10:07:16) 
burada diyetisyen önemli sizin vücut ve metabolizmanıza göre diyet yazar.

ben 89 kg e arkadaşım 70 kg k. bana sabah kahvaltısına 12 zeytin verdi, arkadaşıma 3 zeytin verdi. metabolizmaya göre kalori yakımı farklıdır. ağır spor diyet başında önerilmez. vücut farklı sinyaller alır. önce diyete başlayıp ilk başlarda yürüyüş vb hafif başlanmalı. ağır sporda alınan proteinler kasa dönüşebilir o da kgyu sabit tutar.

3 ayda sporla 12.5 kg verdim.
  • mikahakkinen  (09.08.23 10:33:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.