[]

Kullanilmayann arabayi satip ev almak

Yurtdisindayim ve 1 yil sonra donmeyi dusunuyorum ailevi sebeplerden.

Kendi evimiz zaten var, garajda bos duran araci satip (biraz da kredi ile) 1+1 bir ev almak gelir acisindan daha avantajli olmaz mi?

Evet arac da durdugu yerden deger kaybetmiyor ancak ev de ayni sekilde fiyati artan, ilaveten de kira getirisi olan bir kapi.

Dondugumuzde arac isi yine halledilir diye dusunuyorum.

 
ev, oransal olarak çok daha değerlendi ve bence de değerli :)


  • mess  (08.08.23 12:14:16) 
Ev yatirimi yapmaya bir sey diyemem de kira geliri icin ev aliyorsak, ekonominin gidisi ile ilgili de dusunmek gerekiyor.

Yani bugun 30 olan yarin 45 olursa kirani o oranda arttirma yolun yok veyahut olan da buyuk ugrastan biraz illegaliteden geciyor. Benim su an evim dolu, bos olsa kiraya vermem.Cikanin 3 katina girdi, simdi onun girdiginin 5 katina cikti heryer. Dolayisiyla once ekonominin dengeye gelip gelmeyecegini biraz gozlemeye calisirim cunku 5 senem yaniyor/yandi, 3 ayda ancak 1 evin kirasinin parasi geliyor yarin daha da kotulese hala kanunen %25 yapabiliyorum . bos evlere vergi/ceza getirme olayi da bunun yuzunden. Ev sahipleri kiralamak istemiyor bence hakli olarak.
  • wallcan  (08.08.23 12:22:27 ~ 12:23:08) 
%25 muhabbetinden dolayı kira gelirini biraz gözardı ederek hesabını kitabını yapmalısın. alacağın konut en yüksek değerine çoktan ulaştı mı yoksa yakınında henüz tamamlanmamış, fiyatı artı yönde değiştirecek herhangi bir proje var mı (metro, finans merkezi vs. vs.)

konuyla ilgili 1-2 yerden gayrimenkul danışmanlığı hizmeti almak faydalı olacaktır.
  • zgrydn  (08.08.23 12:25:31) 
wallcan

Oyle olsa bile, yani kira artisi enflasyonda erise bile daha karli gibi duruyor, aslinda sorgulamak istedigim noktalar da bunlar.
  • va  (08.08.23 12:41:49) 
12 ay sonra döneceğiniz ve arabaya ihtiyacınız olacağı kesinse arabayı satmayın.

Sonuçta tüccar olmadığınız için hem arabayı satarken para kaybedeceksiniz hem de evi alırken. Bir de gelince yeni araba alırken para kaybedeceksiniz.
Bu üç alışveriş yerine hiç alışverişle arabanızı elinizde tutmanız bana daha mantıklı göründü.

Yatırım için ev almak istiyorsanız yine alın ama arabayı satmadan bir yol varsa onu deneyin diyorum.
  • michael_knight  (08.08.23 12:47:42) 
Şehir neresi? İstanbul ise almayın. Bir deprem sonrası şehir yaşanmaz hale gelir kendini 3-5 yıl toplayamaz...

Arabayı satarsanız da parayı Yahudiler gibi parayı ziynete dövize yatırın. Gayrimenkul sahibi olmayı ben bu ülkede artık bir yatırım olarak görmüyorum. 10 sene sonrasını hayal edemiyorum.
  • digits  (08.08.23 13:10:32) 
arabayı yenilemek mantıklıysa eski modelse, ağır bakımları yapılacaksa satmakta yarar var

ev almanın zararı yok kirası 30 senede çıksa bile satarken zarar etme durumu pek nadir
  • mantık  (08.08.23 13:50:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.