[]

ADHD Olayı

yaş 40a dayandı. atalet sorunum hep vardı. bir şekilde hep hallettim. geçen gün sohbet esnasında adhd olabileceğim söylendi. bunun ergen hastalığı diye biliyorum. bu yaşta da olmaz diye düşündüm. dikkatimin on numara olmasa da yeni bir iş ya da yeni bir konuyu hızla kaparım ancak ilgim çabuk söner. 30 yaşında üniversiteye döndüm ve 2 senede ilgim yokoldu ama 7 senede de olsa diploma aldım genelde iş yüzünden devamsızlıktan kaldım ve pandemi imdadıma yetişti ve diploma almamı sağladı. pandemi olmasaydı büyük ihtimalle atarlardı.

konu dağılmadan adhd olduğumu ya da olmadığımı gösteren bir test var mı? yoksa bunu en iyi bir uzman mı anlar? hangi uzmana gitmeli?

Teşekkürler.

 
psikiyatri. genelde tr de testler cocuklar üzerine oluyor ama yetişkinlere de yapılıyor. bildiğim kadarıyla geçen bi hastalık değil zaten önemli olan minimum zarara indirmek. belli ki hayatınızın akışını ciddi şekilde etkilemiyor ama bi profa gitmeniz iyi olur. moxxo testi var benim bildiğim. biraz moda bi hastalık aslında teknolojiyle birlikte odaklanma ve çabuk sıkılıp bırakma sorunları yaygın. önerilen tedaviyle muhtemelen düzenli ilaç kullanımıyla hayat kaliteniz artabilir. concerta, ritalin falan da genelde sınav zamanı uzun saatler odaklanması gereken öğrenciler kullanıyor


  • mess  (08.08.23 00:09:24) 
para yakıp yetişkin adhd konusunda uzman bir psikiyatr ya da araştırma hastanelerinin dikkat eksikliği klinikleri sana yardımcı olur. gerçi bu ikinci olasılık biraz riskli seni 5 dakika dinleyip wellbutrin verip gönderme olasılıkları var.

yalnız adhd tek bir olgu ve tek seviye gibi düşünmek yanlış. mesela uykun düzenli ve kaliteli mi ? kötü uyku adhd çok benzer durumlar yaratır ve adhd varsa durumunu çok daha zorlaştırır. aynı şekilde beslenme ve spor bunlar da kötüyse semptomlar iyice artacaktır.
  • orpheus  (08.08.23 00:37:36) 
Adhd' de hyperfocus durumu var. Bireyin ilgisini çeken konulara inanılmaz konsantrasyon gösterebiliyorlar. Adhd bir ergen hastalığı değil. Çocuklukta tanılamak daha kolay oluyor. Hatta cinsiyet bile tanılamada zorlaştırabiliyor. Kız çocukları daha zor farkediliyor.
Ayrıntılarda kaybolmak, uyku ve yemede değişiklikler, halk arasında maymun iştahlı olarak etiketlendirilen başladığı işin sonuna gelemeden başka bir işe başlamak, zamanlama, okulda zorlanma, vb.çok şey yazılabilir. Ama bunlar yeme ve beslenme alışkanlığına bağlı da olabilir. Dikkat eksikliği değil de dikkat dağınıklığınız da olabilir. Araştırma hastanelerinin ilgili bölümlerinden yardım istemenizi öneririm.
Ve evet halk arasında ben de hiperaktifim ya da bizim çocuk da hiperaktif çok hareketli gibi kullanılsa da, o iş öyle olmuyor. :) adhd hayatı çok zorlaştıran ve durumunu bilince neyi neden yapıp yapamadığını anladığın bir şey. Ve birden fazla çeşidi var. Yardım için ilgili bölümlere gitmekten çekinmeyin. Adhd varsa da yoksa da, hayat kaliteniz yükselecektir dr önerileriyle/test sonuçlarıyla.
  • from where i ride  (08.08.23 14:17:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.