[]

banyo giderine contali hortum bağlamak

yam anlatabilir miyim bilmiyorum. ama en ufak bir fikriniz varsa verirseniz sevinirim.

simdi benim banyomun giderine camasir makinesi hortumu bagli. oyle normal hortumlardan değil biraz daha genis. her neyse efenim evime acemi bir tesisatci geldi (esas meslegi degil para icin yapiyor) ve bu arkadas sanirim bu hortumu yerinden oynatti ve 7 yildir bocek olmayan evimde banyoda surekli olu bocekler gormeye basladim. oradan geldigine emin degildik ama her yeri kapattik ve en son seferde orada aslinda bir gider plastigi olmadigini gorduk.

yani nasil anlatayim. o yuvarlak gider var ama alti bombos gol. ev eski tabi 78 yapimi. dolayisiyla simdi orayi saglam kapatacak bir cozjme ihtiyacim var. camasir makinesi hortumu da buraya girmeli. banyoyu islak kullanmiyorum. orasi hep kapali kalabilir.

aklimdaki hortum gecirilen bir conta bulmak ama boyle bir sey var mi bilmiyorum. internette buldum bir seyler ama zemin gideri icin mi bilemiyorum.

simdi sozde bilen bir tesisatci aradim. bunlar da camasir makinesini tuvalete verelim giderin ustune kapak takin dediler. ee dedim nasil yani, iste hortum yerde olcak…e onla mi ugrascam indir kaldir ayrica hic istemem oyle bir sey.

bana bir fikir verin hele.
bu arada turkiyede degilim.

 
Bir foto olsaydı keşke

Muhtemelen takoz denen parçaya ihtiyaç var ama, dediğim gibi, 1 foto.
  • kisa  (07.08.23 23:20:47) 
Hangi ülkede olduğunuzu yazmamışsınız, bahsettiğiniz alanın görüntüsünü de eklememişsiniz. Muhtemelen ihtiyacınız ürün şu:

www.aliexpress.com

Görseli herhangi bir yapı markete gösterin, edinirsiniz. Uyguladıktan sonra böcek, koku, sızıntı vb. kesilir. Türkiye'de yaygın olarak "kama conta" kullanılır. O da şudur:

productimages.hepsiburada.net
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (08.08.23 01:00:21) 
tesekkurler. foto koymak istemedim cunku o kismi biraz pislettik.yani bildiginiz yuvarlak banyo gideri ama altini bombos dusunun. ici yok direkt suyu goruyorsunuz.

@zaman yunandayim. burada her sey oluyor tr’de olan (bol tesisatci disinda)
bu parcayi gördüm ama bunlar 5cm filandi yanilmiyorsam. benim yerdeki delik 9-10 cm kadar. ayrica burada pazaryeri sitelerinde ne diye arasam da bulamadim. hirdavatcilar da hep tatilde bu ay. turk sitelerinde daha buyuk benzerlerini de buldum.

eger o olur diyorsaniz sabreder bekler onu alirim.

foto da atayim dur madem biraz toparlayip.
  • supergirl  (08.08.23 17:42:23) 
soyle bir sey. ama icini cekemiyorum cunku acmak istemiyorum su an :)

ama dedigim gibi alti bos. derinlik ne kadar derseniz cok degil. belki 3 parmak.

imgur.com
  • supergirl  (08.08.23 17:44:56) 
Sizinki İngilizce şu olsa gerek:

sedco-pr.com

Yunanistan'da şu şekilde satılıyor olsa gerek:

www.e-jumbo.gr

Yunanca ismini bulduktan sonra sizdekini ölçerek arayıp edinebilirsiniz.
  • zaman ilac degil insanlar unutkan  (09.08.23 02:46:15) 
Tam olarak ne yapmak istiyorsunuz?

1 - Makine hortumunu gidere sokup sabitlemek, bir daha çıkarmamak mı?

2 - Yoksa gidere uygun aparatı takıp böcek gelmesini engellemek mi?

Eğer 1 ise boruyu deliğe sokup etrafını silikonlayabilirsiniz, uygun bir conta bulamazsanız. Adaptör contalar var ama onlar 50 mm pvc borular için, süzgeç deliğine büyük gelir yüksek ihtimal.

Silikon kuruyana kadar boruyu sabitleyin, oynamasın.

Eğer 2 ise, süzgeçlerin içinde bir nevi çekvalf olan bir kapaklı iç hazne olur. Sizinkinde bu kayıp olabilir, fotoğrafını ve ölçüsünü götürüp nalburlara sorabilirsiniz. İçi ayrıca satılmaz, komple alır içini takarsınız.

Bu sayede koku ve böcek gelmesini engellersiniz.

productimages.hepsiburada.net
  • John Bloor  (09.08.23 12:19:10 ~ 12:21:31) 
zaman ilac degil insanlar unutkan;

ilk linkte cok duramadim. gormeye bile tahammulum yok bu hayvanlari (: ama bunlar gibi seyler buldum caplari hep kucuktu benim giderden.

2. link icin konusacak olursam aradigim sey bu degil. bu parca var. ben orayi sadece hortum girecek sekilde birakmak istiyorum.
  • supergirl  (10.08.23 18:16:58) 
John Bloor;

1 istiyorum. gider kalacak ama hortum suyu da oradan akacak. etrafinda bosluk olmayacak.

yani acikcasi praktikerde bir conta buldum ama ic capi bariz hortumun capindan daha buyuktu. dun hirdavatciya gittim bir parca daha verdi icine girecek, hem de oturuyor filan. bakalim olursa gosteririm parcayi :D

zaman ayirip cevaplayan herkese tesekkurler :)
  • supergirl  (10.08.23 18:19:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.