[]

Yamaha Nmax TDR Stage 5 Kit nerede bulabilirim? Tavsiye eder misiniz?

Selamlar, bu scooter ile 5. ayımı doldurmak üzereyim.

Yakıt, konfor, kalite ve hafiflik olarak memnunum ancak 2 kişi şehirler arası yolda yavaşlıktan ötürü biraz can sıkıyor özellikle de yokuşlarda.

Bir de biraz yüklüyoruz ne varsa sele altı, arka çanta ve yanlara da sandalye, şemsiye falan derken hanımla ben de toplam 170 kg falan yapıyoruzdur: ibb.co

Şuan motor orijinal 125cc. 155 lik de vardı fakat alırken bayi zaten buna da kit taksanız diğerine de fiyat aynı. 155 lik için ekstradan para vermeye gerek yok demişti.

Kit takılınca motor 183cc oluyormuş. 250cc lerden daha atik oluyor: youtu.be

Belki top speed olarak geçemez ama en azından 250 lik ağır bir motora geçmektense, yakıt tüketimini ve bütçeyi artırmaktansa daha düşük bir bütçeyle ve aynı bildiğim motoru güçlendirmeyi daha mantıklı buldum. Bu şuan 2.3 litre yakıyorsa 2.8-3.0 arasına çıkıyormuş. 250cc lik scooterler 3.5 üzeri yakıyorlar.

Tek sıkıntısı haliyle frenler daha çabuk bitiyormuş ve yağ değişim aralığını biraz daha düşürmek gerekiyormuş.

Şimdi ben takacak yer de buldum yetkili servisteki ustalar takıyorlarmış.

Garanti dışı da kalmaz onu biz ayarlarız dediler sağ olsunlar.

Kendileri biz istanbuldan bir yerden alıyoruz 2 hafta tedariği derken en geç 3 haftada elimizde olur dedi.

3 hafta geçti gelen giden yok. Parçalar tedarikçiye gelmemiş. Tr de elinde olan buldum ama eski kasaya göreymiş. Yeniler için onların da tedarik etmesi gerekirmiş. Onlar ile bayinin dedikleri arasında 1-2 bin tl oynuyor.

Bayinin dediği yer yüzünden beklemekten fiyatı 2-3bin tl arttı. Bu diğer bulduğum yerden mi söylesem?

Bir de bunlar yurt dışından nereden temin ediyorlar bu parçaları, ben kendim alamaz mıyım direkt?

 
hocam sizdeki nmax traction control'lü versiyon, kiti taktığınızda gaz ile tcs beyni arasında haberleşme nasıl olacak, ona da ayar yapabiliyorlar mı? tcs'nin olur olmaz yerde devreye girmesi de girmemesi de güvenlik için sıkıntı demek çünkü. ben bu şartlarda en azından yetkili bayii'ye yaptırırdım. tek kişi olunsa neyse de artçılı olarak aradaki fark hayal edildiği gibi yüzü gülümsetmeyecektir bence. gün sonunda orijinalliği bozulmuş, çok yakan aynı kaçan, belki de satışı uzun sürecek bir makinayla başbaşa kalmak da var. bu meret öyle ya da böyle cc yükseltme üzerinden yürüyor. şimdiden 250 cc vitesli yada scooter tercihinizi yapıp hedefe oturtun derim. amaç ulaşım da olsa keyif de olsa 125 cc'yi gıdıklamaktansa 250 cc'ye geçmek daha çok mutlu edecektir.

kitler ilk çıktığında attığınız videodaki gibi kerem a hero (yanındaki emirhan şu an honda bayiisinde çalışıyor ona ulaşıp sorabilirsiniz, onun kanalının adı da emirhan a hero), motorcu muhabbeti gibi kanallar çok reklamını yaptı. o zamanlardaki forumları bulup araştırma da yapılabilir.
  • onemoremile  (07.08.23 13:41:44) 
beyne müdehale etmeye gerek yok demişlerdi. vva diye bir şey var mesela onu motor çeyrek gazda açıyorsa normalde, bu işlemden sonra yarım gazda açıyormuş. Kendisi çekişe göre ayarlıyor sanırım.

bir şey değişmeyeceğini sanmıyorum ya 0-100 ü normalde 20 saniye falan, 10 saniyeye düşürüyor bu kit. İnanması güç ama videolarda gördüğüm öyle :/

orijinalliği bozma konusunda benim de içim aman aman rahat değil ama türkiyede bu kite sahip bence az motor var, belki daha bile kıymete binebilir? Kaldı ki yetkili servis yapacağı için içim rahat. Satarken de öyle olur.

Öte yandan bunu şuan satsam üzerindeki aksesuarlarla birlikte 200-220 falan edebilir. Neden bilmiyorum ama yamahada böyle garip bir durum var.

E şimdi bu dönüşüm için 20-30 masraf yapacağıma biraz daha koyayım şunu alayım dediğim pek bir şey yok çünkü yakıt olarak 100km de 3 litreyi pek aşmak istemiyorum.

xmax 250 ye geçesim yok zaten tdr kit ile benzer seviyeye geliyor. 300 olabilir, onun da tüketim 3.5 lt gözüküyor.

Voge sr4 diye bir motor çıkmış bmw altyapısını kullanıyormuş. Ona mı geçsem diyorum ama servis ve parça sıkıntısı yaşanır diyorlar. Bir de aksesuar bulmak zormuş.

Yoksa konfor, performans ve yakıt olarak gayet iyi duruyor. Yakıtı da 3.25 lt gözüküyor.
  • ananiyimioguz  (07.08.23 21:00:16 ~ 21:01:52) 
3.4lt çift kişi 160-170kg varızdır. Xmax250


  • hunharca ben  (07.08.23 21:20:49) 
1lt bile olmayan farklar. Gerek yok hocam uğraşmaya.


  • hunharca ben  (07.08.23 21:22:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.