[]

Köpekte beze

not: yarın veterinere götüreceğim. öncesinde bi fikir alışverişi yapmak istediğim için soruyorum.

10-15 gün önce köpeğimin sol tarafında büyükçe bir beze farkettim. içi gayet yumuşaktı, yağ bezesi gibi. yine de vakit kaybetmeden veterinere götürdüm, yumuşak olduğu için önemli bişey olacağını düşünmediğini söyledi.

beze giderek küçültü, ama küçülürken sertleşti. geçen gün baktığımda hayli sertti, şimdi baktığımda epey sertleşmiş (ve baya küçülmüş) olduğunu gördüm. yarın veterinere götüreceğim kesinlikle, ama öncesinde fikriniz var mıdır? kötü bir şey olma ihtimali yüksek midir?

not: herhangi bir iştahsızlık, halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık vs. bulunmuyor.

 
benim köpekler yaşlı ve türlü türlü bezeleri kistleri var. veterinerin dediği eğer kitle büyürse, dokununca köpek acıdığından tepki verirse sıkıntılı bir durum var demektir. tarif ettiğiniz şey başıma gelmedi o durumun ayrıca bir sıkıntısı olur mu bilemem tabii.


  • pide  (06.08.23 22:57:03) 
anladım. elime alıp gayet sert sıkıyorum onda bile acımıyor bu arada.


  • tchuck  (07.08.23 10:47:20) 
bir tane patates büyüklüğünde yağ bezesi var mesela köpeğimin sağ tarafında karın kısmına doğru. veteriner eliyle sıkıp bu organa yapışık değil, yağ bezesi sadece demişti. senelerdir (en az 5 senedir) aynı büyüklükte duruyor öyle.


  • pide  (07.08.23 10:51:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.