[]

Ev mi araba mı, kafam çok karışık

Merhaba herkese.

Kafam karışık, aslında çok da şaapmamak lazım ama karışıyor işte.

Bir aracım var, 2013 opel corsa yaklaşık değeri 500k. 600 civarı da hazır kullanabileceğim bir param var. Ufak tefek yatırımları saymıyorum.

Şu ortamın bize neler getireceğini bilmiyoruz pek tabii.

Araç modeli yükseltmek (hatta bulabilirsem sıfır araca gitmek mi 1100-1200k dolaylarinda, yoksa yaşadığım şehirde 1200-1300k dolaylarında 1+1 bir ev mi edinmek (bekar, kiracı, memur), ne dersiniz? Ya da bekle böyle paranı tut koru tarzı bir şey mi daha mantıklı? Yani bu tercih meselesi biraz da ama bu tür işlerin içinde olan ya da tecrübelilerden de duymak iyi olabilir diye düşündüm. Teşekkürler.

 
net ev. araban var zaten


  • oekuklu  (05.08.23 19:48:42) 
ev tabi ki de
evinin olmasinin verdigini guveni baska hicbir sey vermiyor emin ol

  • nibba  (05.08.23 20:02:11) 
ev olursa araba olmayacak diye anliyorum. arabasizlik hayatinizi olumsuz etkilemeyecekse eve yatirim yapmak mantikli olabilir ama bazi hayatlarda araba elzem oluyor oyle bir durumdaysaniz arabayi satmak cok da kârli olmayabilir. bu durumda ben olsam arabayi da yenilemezdim ama. arabayi kullanmaya devam eder parayi da bir sepet yapip doviz/borsa/fon halinde bolustururdum.


  • in vino veritas  (05.08.23 20:15:06) 
araba masraf, ev yatırımdır.


  • orpheus  (05.08.23 20:54:33) 
eve kendin oturacaksan ev ya da airbnb imkani olan bir bolgeyse airbnb yapacaksin. bu donemde kiraci ile ugrasilmaz. satsan satamiyorsun, dusuk aciklanan resmi enflasyon kadar bile zam yapamiyorsun. devlet sabit zam oranindan vazgecerse kiraci o zaman dusunulebilir.


  • duyulmasi gerektigi kadar  (06.08.23 00:14:21) 
Araba veya ev piyasası hakkında yorum yapmak zor. Araç piyasısı bence krize çok yakın. Çünkü çok şişti. Ev daha mantıklı gibi


  • mikahakkinen  (06.08.23 09:32:43) 
Teşekkürler yanıtlar için. Eklemeyi unuttuğum bir nokta, arabayı satıp ev almaktansa elimdeki paranın üzerine bulabildiğim kadar kredi + çevreden eklemelerle gireceğim. Bu önemli detayı unutmuşum. Evler de 45-60 metrekare civarı tabi ancak bu fiyatlara. Alırsam kendim otururum.


  • applebite  (06.08.23 11:55:16) 
2+1 biraz daha eski ev


  • bir soru sorcam  (06.08.23 12:32:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.