[]

excel'de tablo ve formül sorusu

iki sütun şeklinde bir tablomuz var:
a firması: 10 adet
b firması: 15 adet
c firması: 25 adet
d firması: 30 adet.... gibi liste uzayıp gidiyor. 245 adet firma olduğu için özet geçtim.

öncelikli olarak bu tabloda 1-10 adet, 11-20 adet, 21-30 adet değer aralığına sahip firmaları bir formülle sıralamamız ve aynı adet grubundaki değerleri toplayıp 3. bir sütunda firmalarının isimlerinin yanına ortalamalarını yazmamız gerekiyor. bu değerler her ayın başında yenilendiği için sadece aylık adet miktarlarını girip formülün otomatik olarak hem sıralamayı hem de ortalamayı belirlemesini istiyorum.

bunu nasıl ve hangi formüller ile yapabilrim?

 
bu soruda yazdığınız metni kopyalayıp chatgpt'ye yapıştırın. o size hangi formülü kullanmanız gerektiğini söyleyecek.


  • Flybutter  (06.08.23 08:00:49) 
formülden ziyade vba ile yapabilirsin bunu


  • pislick0  (06.08.23 10:14:05) 
@flybutter chat bu konuda yetersiz kaldı. Buraya yazmadan denemiştim.


  • burty  (06.08.23 22:06:49) 
excel'in pivot tablo özelliği ile bu yapılır net, pivot tablonun olayı bu işler zaten. bir iki benzer işte kullandım ama anlatacak kadar da bilmiyorum, bir iki örnek video izleyin yaparsınız.


  • engelbert humperdinck  (07.08.23 02:56:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.