[]

İstanbul'da yeni bir hayata başlamak.. Nasıl?

Yeni mezun oldum ve İstanbul'da ilk işime başlayacağım. Hiçbir arkadaşım yok, şehri bilmiyorum, nerede ne yapılır bilmiyorum.. Daha kötüsü de Ankara adlı köyden geldiğim için İstanbul ilginç bir deneyim olacak gibi duruyor. Çalışma saatlerim yoğun olduğu için akşam 9 sonrası ve mutlaka da hafta sonları dışarı çıkıp sosyalleşmek, bir şeyler yapmak istiyorum. Evde oturdukça ve tek takıldıkça inanılmaz sıkılan biriyim..

Fakat sıfırdan başlayacak olmak içimde bir korku. Hiç kimseyi tanımıyorum bu şehirde. Bazıları oyun grupları, takılma grupları vs. oluyor diyor ama malesef amcı dolu eğitim seviyesi düşük tiplere denk gelmek canımı sıkıyor gruplarda. İş arkadaşlarımla da işim gereği samimi olmak istemiyorum.

Ne yapabilirim? Ne önerirsiniz? Benzer deneyimler yaşamış olan varsa paylaşabilir mi?

Not: Levent civarlarinda oturuyor olacağım

 
iş arkadaşlarıyla samimi olmak kötü bir şey değil. bu alanı kısıtlarsanız sosyalleşme konusunda ciddi problem yaşarsınız. bütün şirketle samimi olunmaz tabii ama kafa yapınızın uyduğu birkaç kişi ile samimiyet kurarsanız gerisi gelir.
o tarz sosyalleşme grupları konusunda bilgim yok ama dans, oyun vb. gibi popüler konularda o tiplere denk gelirsiniz. resim atölyesi, yemek atölyesi gibi etkinliklerin kitlesi daha iyi olabilir. örneğin zorlu'da eatly adında bir restoran/market var. belirli tarihlerde atölyeler/çalıştaylar oluyor. biraz paraya kıyıp bunlara katılırsanız buradaki kitle bahsettiğiniz gibi olmaz. tabii o kısıtlı sürede insanlarla tanışmak için sohbet başlatmak size düşen bir görev.

www.eataly.com.tr
  • Flybutter  (06.08.23 08:08:46 ~ 08:08:55) 
Yani iş arkadaşları konusunda diğer arkadaşa katılıyorum. Kafa uyan insanlarla bir başlangıç yapılır. Veya işyeri eğer farklı firmaların falan da olduğu bir binadaysa öğle araları, sigara kullanıyorsanız kapı önü molaları, aynı vasıta ile gidenler vesaire, yakın komşu firmaların çalışanları ile arkadaşlık edilebilir. Ha aynı sektörden rakip firma falansa o ayrı, o zaman tam tersine uzak durmak menfaatiniz icabı olacaktır.

Dil kurslarında falan da birileri bulunabilir. Bazı dillerin kursları bir miktar amcı potansiyeli içerir gerçi, o ayrı.
  • d max  (07.08.23 12:01:45) 
gültepe mi? lel

istanbul'a sonradan gelen arkadaşlarımdan gözlediğim kadarıyla bu işin en kısa yolu iş arkadaşları üzerinden bisiklet & kamp ile ilgili gruplara dahil olmak. sosyal çevren ordan başlayıp dallanıp budaklanabilir.

tabi bunun için iş yerindeki herkesle canciğer olmana gerek yok. flybutter+1

hoşgeldin. umarım en büyük sıkıntın sadece sosyalleşmek olur ve onu da çözersin.
  • zgrydn  (07.08.23 12:37:30 ~ 12:41:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.