[]

ütü nedir nasıl yapılır

hayatımda ilk kez ütü yapmam gerekiyor. muhtemelen kalan kısmının önemli bir bölümünde de yapmak zorundayım.
ütü masası aldım.
ütü olarak şunu aldım www.akakce.com
starter kit tamam sanırım.
yt videolarına baktım ettim ama kafamda nedense çok daha zor bir işmiş gibi canlanıyor hâlâ.
gömlek ve pantolon üteleyeceğim çoğunlukla.
ceket ütülenir mi, kravat ütülenir mi, neler nasıl ütülenir vs hiçbir şey bilmiyorum.
vereceğiniz her türlü tavsiyeye açığım.

 
Etiketinde üzeri çarpı işaretli ütü simgesi olmayan her şey ütülenir. Özellikle de gömlekler, ceketler, pamuklu polo yakalar, kumaş pantolonlar ütüye ihtiyaç duyar. Bunlar ütüsüz giyilmez, giyilirse hoş olmaz.

Ütülerken kumaşların kat yaptığı yere ütü basmayın (örneğin pantolon paçalarının kenarları) ütü izi oluşur. Bunun yerine kumaşı çevire çevire ütüleyin. Ütü altında kalan kumaş mümkün olduğunca tek kat olsun, iki kat kumaşa ütü vurmaktan kaçının. Pantolonda bu ister istemez mümkün değil, ama örneğin polo yakalarınızı ütü masasının ucundan geçirebilirsiniz.

Çok kasmayın, tek amacınız var; kumaşta ütü izi bırakmadan kırışıklıkları düzeltmek. Çok teknik bir olay yok. Gerçi bazı pantolonlarda ütü izi kalması istenen bir durumdur, ancak bunları satın aldığınızda zaten üzerinde bulunur. Ütü yaparken o kısımların üzerinden geçin.
  • akhenaten  (05.08.23 19:17:49 ~ 19:23:42) 
Kıyafetleri tersi yani içi ütülenir. Ütüye buhar için su koyacaksan içme suyu konulur kireç vs olmasın diye.


  • sadegazoz  (06.08.23 09:24:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.