[]

hematoloji bölümü ile ilgili

çok uzatmadan bahsetmeye çalışıcam. babam iki hafta önce falan üşütmüş acile gitmişti. baya tahlil falan yapmışlar. kan değerleriyle ilgili anormal bir düşüklük olunca dahiliye doktoru yatış verdi o gün. hematoloji bölümü olan bir hastaneye gitmemiz gerekiyormuş. dr durumundan şöyle bahsetti tabii unuttuğum ve yanlış aktardığım terimler, sayısal değerler olabilir kusura bakmayın. kan hücre değerleri çok düşükmüş yani normalde 150 200 bin arası bir değerde olması gerekiyorken babamda 15 bin çıkmış. bu da iç kanama beyin kaması gibi durumlar için risk olabilirmiş. özellikle bir yerlere çarpma düşme gibi durumlarda tehlike olabilirmiş. yaralandığında bir yeri kanadığında daha geç iyileşme olurmuş. tabii makine ölçüm hatası da olabilir bu gerçek bir düşüklük mü bilemeyiz bu yüzden hematolojinin bakması gerekir o yüzden bu şekilde eve gönderemem yatışınızı vericez dedi. biz o gece hastanede kaldık fakat ertesi gün normalde kabul edecek hastane kabul etmemiş. başka hastanelerle de görüşmüşler en son bize aciliyetimizin olmadığından dolayı ambulansla sevke gerek olmadığını ilettiklerini söylediler. ben buradan şunu anladım. bizim hastane baya uğraştı fakat diğer hastaneler kabul etmediler. artık kendiniz randevu alacaksanız dediler ve o gün çıktık hastaneden. bu durum biraz garip geldi çünkü doktorumuz boş hastane bulana kadar burada yatışınız olacak demişti yani durumu çok riskli gibi konuşmuştu. sonra ben raporları incelediğimde şöyle anladım kan değerlerinde diğer ölçümlerde yükselme olduğu için (35 bin) yirmi binin altında olmadığı için ambulansla sevkini gerektirecek acil bir durum yokmuş diye anladım. ama dediğim gibi tamamen kendimce yorumladığımı aktarıyorum buraya.

neyse biz bir hafta sonra falan hematolojiden randevu aldık. pek yükselme olmamış değerlerinde. ben o gün gidemedim hastaneye babam da çok bilgi veremiyor beyaz kan üretimi olmadığını ve birkaç gün sonra tekrar gideceğini kemikten ilikten parça alacaklarını söyledi.

çok telaşa kapıldım bu durum net bi şekilde ciddi bir hastalıkla mı ilgili? bu arada babam 75 yaşında. çok çabuk yorulmaya başladı.geçen seneye göre böyle bir fark var.

 
doktorlarin yonlendirmesini takip edin, teshis konulana kadar da sizin ya da baska birinin yaninda olmasina ihtiyac var.

son 2 yildir yasadigimi yazacagim asagiya lutfen panik olmayin sizin sonuc da boyle olacak diye bir durum yok. babamin gecmeyen bel agrisi sonucu gittigimiz bir ortopedist dahiliye uzmanini arayip hastayi size gonderiyorum ve şu kan testine bir bakar misiniz demisti. dahiliyeci kan testine bakip bizi de hematolojiye yonlendirdi. Biyopsiler, pet scan falan derken teshis multiple myeloma oldu. tedaviye basladigimizda babam tuvaletine bile gidemeyecek durumdaydi, simdi parka yuruyuse kendi cikiyor. sozlukten bir arkadasin tavsiyesi ile bu iste uzman bir hekim bulduk. butun surecimizi o takip ediyor. ankara'da iseniz ozelden hocanin bilgilerini verebilirim.
  • duyulmasi gerektigi kadar  (05.08.23 14:27:00) 
Anladigim kadariyla babanizda normal pihtilasmayi saglayan trombosit denen hucrelerin eksikligi (trombositopeni) var. 20 binin altinda yatarak acil tedavi gerekir dediginiz gibi, ozellikle beyin kanama riskinden dolayi. Vucudun az uretmesi ile ilgili (cesitli kemik iligi hastaliklari) olabilir, kanamadan veya hücre yıkımının artmasından olabilir, enfeksiyonlar ve bazi ilaclar bunu yapabilir, neticede detayli tetkik ve kemik iligi incelemesi olmadan sebebini soylemek mumkun degil.

Siz gerekeni yapmissiniz simdi beklemek gerekir. Randevuya kadar cok hareket etmemeye calissin dikkat etsin. Gecmis olsun.
  • gibicibicis  (05.08.23 15:12:29 ~ 15:22:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.