[]

Yurt dışına gitmeden önce yapılacaklar

3 hafta sonra yüksek lisans için estonya’ya taşınıyorum.

Eşim zaten oradaydı yanına taşınıyorum, kiraladığımız ev mobilyalı olacak. 90 kilo valiz 16kg el bagajı hakkımız var. (Kıyafetlerimiz 30 kilo civarı geliyor)

Gitmeden şunu şunu mutlaka yap/unutma dediğiniz bir şey var mı?

-abonelikleri iptal edeceğim
-anneme nolur nolmaz diye bir vekalet çıkartacağım
-diplomamı ve evlilik cüzdanını yanıma alacağım
-düğünden gelen altınları bankaya atacağım
-ağrı kesici ve antibiyotik alacağım
-az miktar salça çay ve türk kahvesi almayı düşünüyorum (en azından alışana kadar)
-mont bot ve içlik için buradakilerin yetersiz olacağını düşünüyorum oradan alacağım

Onun dışında şunu da mutlaka yanına al oralarda bulamazsın/lazım olur dediğiniz bi şey var mı?

Teşekkürler

 
Goturecek bir sey bulamiyorsam ve 60 kg bolsugum varsa ben yiyecek gotururdum. Is yarama ihtimali %100.

Mont bot goturme degil, yerin varsa olani gotur ama turkiye'den yeni mont satin alma.

Acik degilse cep hattini yurtdisi dolasima actir. Banka uygulamasi sms falan yolluyor bazen.

Youtube premium duolingo spotify gibi abnelikler turkiye'de daha uygun. Turkiye'deyken actirip kullanmaya devam edebilirsin (en azindan bazilarini)
  • hot potato  (04.08.23 18:47:28 ~ 18:52:48) 
Nacizane tavsiyelerim:

1. Vekalet mantıklı bir karar. Sizi Türkiye'e döndürmek zorunda bırakmayacak düzeyde yetki verebilirsiniz. Eksik olursa bürokrasi uğraştırabilir.

2. Hem yanınıza hem de ailenize bırakmak için biometrik fotoğraf bulundurun. Yurtdışında onunla uğraşıp zaman, para harcamazsınız. Türkiye'de de evrak işleri için lazım olabilir.

3. Gerekli dökümanların (pasaport, vize, diploma, biometrik fotoğraf vb.) kaliteli şekilde taranmış versiyonlarını dijital ortama aktarın. Hem online hem de offline (tablet, bilgisayar vb.) olarak erişilebilir olsun. Ne zaman lazım olacağını hiç bilemezsiniz.

4. Toplam valiz hakkından bağımsız olarak her valizi olabileceği maksimum ağırlık limiti vardır (30 kg diye anımsıyorum). Yani 90 kilo hakkınız varsa 20-30-40 kiloluk 3 valiz yapamazsınız. Çünkü havalimanı personellerinin sağlığı sebebiyle belirli düzeyden fazla ağırlık kaldırmaları sakıncalıdır. Limitlerinizi kontrol edin, mümkünse 25kg ile sınırlayın.

5. Mümkünse acil durumlar için Türkiye hesabınızda hızlıca erişebileceğiniz bir miktar para bulundurun. Döviz olarak tutarsanız daha uygun olur.
  • burka  (04.08.23 19:38:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.