[]

Makale

Selam, birinin hayatını ve edeni kişiliğini yazmak makale olur mu? Dergipark gibi ortamlarda yayımlanır mı?
Not: akademisyen değilim, araştırmayı severim.



 
hakemli dergiler dergipark'takiler. iki hakemden geçmesi lazım.


  • cr  (04.08.23 20:37:08) 
bilimsel dergilerdeki yayınlar belli kategorilere ayrılır: araştırma makalesi, gözden geçirme (review), metaanaliz, olgu sunumu, editöre mektup vs. gibi. araştırma makaleleri genelde şu şekilde yürür:

1. hipoteziniz olur
2. bunu kontrollü bir deneyle test edersiniz
3. bulguları paylaşırsınız
4. literatür verilerine göre tartışırsınız

bahsettiğiniz tarzda bir yazı bir araştırma makalesine benzemiyor, dolayısıyla hakemli bir dergiden kabul alması pek mümkün değil gibi. belki bir review yani gözden geçirme formatında olursa ve alana bir katkısı olduğu düşünülürse değerlendirilebilir ama alan nedir vs. hiç bilgi olmadığı için detaylı yorum yapamıyorum. bana kalırsa öncelikle hakemli dergilerdeki yayınları, formatları ve konu ile ilgili makaleleri biraz inceleyin, daha detaylı fikir sahibi olabilirsiniz.
  • gibicibicis  (05.08.23 09:59:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.