[]

Yatay geçiş hakkında

Selamlar, myp ile başka bir üniversiteye yatay geçiş yapmayı düşünüyorum. Ama şu an ki okulumda da çap başvurusu yaptım. Eğer çap başvurusu olursa olduğum kurumda kalmayı olmazsa myp ile başka kuruma gitmeyi planlıyorum. Aklıma takılan şu: myp kabulü alırsam, ve kayıt olmazsam; sonraki yollarda myp hakkım yanar mi?




 
yanmaz.
çünkü seneye myp sonucu kayıt sırasında sizden, önceki okulunuzdan kayıt şeklinizi gösteren belge ve YKS yerleştirme sonuç belgesi isteyecekler. siz şu anki mevcut okulunuzdan alacağınız belge ile kayıt başvurusu yapacaksınız. o belgede de OSYS veya YKS ile yerleştiğiniz yazacak. YKS yerleştirme belgenizde de şu anki mevcut okulunuza yerleştiğiniz yazacak. yani ne sizde, ne şu anki okulunuzda ne de myp ile başvuru yaptığınız okulda, daha önce myp ile başvuru yaptığınızı ve hak kazandığınızı gösteren bir belge olmayacak. çünkü (en azından şimdilik) myp başvuruları merkezi bir sistem üzerinden değil, birbirine entegre olmayan üniversitelerin kendi bağımsız öğrenci sistemleri üzerinden alınıyor.
eğer ki hak kazanıp da kayıt yaptırırsanız o zaman başka başvuru yapma şansınız olmaz, çünkü alacağınız belgelerde kayıt türü myp gözükecektir.
  • halanne  (04.08.23 14:19:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.