[]

Bir inovasyon sorusu - ağızın içinde basmalık bluetooth buton

Selamlar bu tarz bir şeye ihtiyacımız var. Butonu arduino ya falan bağlayacağım. Eller ve ayaklar kullanım dışı olduğu için aklıma daha pratik bir şey gelmedi anlık bir şeyi tetikleyebilmek için.

Edit: kullanım dışı derken, tercih edilmiyor/meşgul gibi düşünebilirsiniz.

Kafaya bir şey takayım da beyin gücüyle butona basalım gibi bir şeyi teknik olarak yapamam.

Göz hareketleri falan da algılanabilir ama gözün de iş üstünde olduğunu düşünürsek onu da eliyorum.

Ağızın içinde basılacak nasıl bir buton kullanabilirim? Bir poşete falan da koyulabilir gerçi. Bluetooth kulaklık falan kullanıyoruz ama ağzın içinde olması sağlık açısıdan bir problem yaratır mı sizce?

Tavsiyelere açığım, teşekkürler.

 
konuşma yetisi var mı? ses ile komut alabilir?


  • kisa  (04.08.23 12:18:02) 
ortam biraz gürültülü ve sürekli basılması gerekiyor o yüzden sürekli ses çıkartmak uymuyor.

diğer uzuvları kullanım dışı derken engelli değil, iş üstünde kullanamıyor eşim kullanacak butonu.
  • ananiyimioguz  (04.08.23 12:30:25 ~ 12:31:40) 
teknik bilemem ama mantık yürütüyorum
ortam gürültülü olsa bile mikrofonun çevre seslerini değil de hemen dibindeki ağızdan çıkacak sesi ayırt edebileceği yöntem/kütüphane vardır gibi geliyor.
sürekli basılmadan kasıt uzun süreli basılı tutma ise bu zaten ağzı yoracaktır. bas/bırak gibi bir komut kullanılabilir.
ağızda sürekli tutulacak naylon/silikon için bir şey diyemiyorum.
çene altında bir buton olmaz mı? başı öne eğerek çenesiyle basabilir.
  • kisa  (04.08.23 12:35:54) 
teknik olarak insan ağzı epey sağlam bir faraday kafesi görevi görecektir ve 2.4 ghz bluetooth sinyali dışarı çıkamayabilir.

ağız açık ön dişler arasında falan tutulursa tabi olabilir.

zaten bu yüzden implantlarda-kalp pillerinde falan 150-200 khz gibi manyetik alanın kullanıldığı haberleşmeler var.
  • orpheus  (04.08.23 13:26:10 ~ 13:27:02) 
faraday kafesi olayı yaşanırsa ağız içi plan iptal zaten :/ kablo sarkıtmam gerekir :D

belli aralıklar ile uzun süreli basma olacak ve el ve ayaklar kullanılmayacak.

çene altına bir düzenek de yorabilir ya. ağızda buton yumuşak bir malzemeyle kaplanıp poşete koyulursa olur gibi geldi de.. uzun süre nasıl olabilir bilemedim. çok sıkmasını gerektirmeyecek hassas bir şey olursa yormaz belki.

ağız açık, sigara gibi uzatmak çirkin durur ama başka yol bulamazsak tercih edilebilir.

bu arada hiç bluetooth ile çalışmadım, ufak bir devre, push button ve pil gerecek ama bunların en ufağını bulmam lazım. daha öne uğraşan varsa yeşillendirirse sevinirim
  • ananiyimioguz  (04.08.23 15:13:51 ~ 15:14:58) 
Hali hazırda accessibility controller tarzında o şekil bi ağız butonu var mı ona bakmak lazım. Engelliler için pek çok aksesuar var o şekilde, sip puff button diye bişey varmış hızlı bi aramada karşıma çıkan mesela.


Ya da headset bi mikrofon tam ağzına bakan öyle bi eşik ayarlanır ki yalnızca üflediğinde bu eşik aşılır butona basılmış olur.
  • hedep  (04.08.23 16:30:34) 
Aslında güzel aletmiş de gördüğüm kadarıyla piyasada 1000 dolar. Biraz çok geldi.

Nefes kısmı uymuyor uzun süre baş dönmesi yaratabilir.
  • ananiyimioguz  (04.08.23 18:08:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.