[]

Fordu focus hız sabitleyici sorunu

merhabalar. 2014 otomatik ford focus aracımda hız sabitleyici bazen gayet düzgün çalışırken bazen de tuşa basmama rağmen hiç devreye girmiyor. Bu şekilde 1 hafta 10 gün çalışmadıktan sonra yine normal çalışmaya başlıyor ve belli bir süre çalıştıktan sonra yine çalışmamaya başlıyor. Geçen hafta servise götürdüğümde direksiyonu açıp temizlediklerini söylediler. Bende korozyondan dolayı temassızlık vardı diye düşünmüştüm. Bu güne kadar normal şekilde çalışırken bugün yine çalışmamaya başladı. Bu problemin nedeni ne olabilir sizce? İnternette araştırdım ama bir çözüm bulamadım. Tekrar servise göstereceğim ama göstermeden olası nedenler hakkında fikri olan var mı öğrenmek istedim.




 
Genelde bu tarz sorunlar akünün ömrünü tamamlamaya yakın olması ile alakası olur. ölçtürseniz mi acaba ?


  • janavarorion  (04.08.23 10:48:44) 
@janavarorion aküyü geçen yıl değiştirmiştim. Onla alakalı olmadığını düşünüyorum.


  • lrdrylgh  (04.08.23 11:47:23) 
Akü yeni ise başka bir sensörde problem olabilir. Detaylı tetkik lazım, direkt şudur demek güç. Mesela benim aracımda da ara ara yapmaya başlamıştı, bu sorun ortaya çıktıgında bir şekilde turbonun da devre dışı kaldığını (hem hissediyordum hem de ekrandaki turbo basıncı sıfırda kalıyordu) gördüm. Turbo basıncını ölçen sensör ile hız sabitleyicinin çalışmasını sağlayan donanım her ne ise birlikte çalışıyor olacak ki ECU turboda problem olduğunu düşündüğünde belki de güvenlik açısından hız sabitleyiciyi de devre dışı bırakıyordu.

Serviste kontrol edilince turbonun elektromekanik valfinde sorun olduğu görüldü ve yeni turbo aldım, sorun kalmadı. Umarım turbo değildir sizdeki ama sensör arızası olabilir. Yetkili servise götürün.
  • orient blue  (04.08.23 11:53:55) 
Çalıştırmadan önce bir kere olsun frene bastığınıza emin misiniz?
Özellikle otoyol kullanımlarımda ara ara çalışmıyordu, benzinlikten çıktıktan sonra hiç frene basmadığım için cc devreye girmiyormuş.

  • denizgonen  (04.08.23 17:23:59) 
cruise control şunlara bağlı;

1) debriyaja basma
2) frene basma
3) kontrol tuşu

debriyaj konum sensöründe sıkıntı olabilir (veya tesisat)
fren müşüründe sıkıntı olabilir (veya tesisat)
kontrol tuşu, direksiyon kolon modülü (airbag - sinyal kolları - far kolları vesaire buna bağlı).

eğer direksiyonu açıp içini temizledilerse aslında bundan şüpheleniyorlardır.

değiştirince geçme ihtimali yüksek.

ama ilk 2 maddeyi de kontrol ettirmek gerekir.

bu arada modern ford'ların elektrik tesisatlarının düzgün olmadığını bir ford bayisinden duydum, tesisatlara önem vermek gerek.
  • rain when i die  (04.08.23 17:58:19) 
@denizgonen zaten ayağım frende olarak çalıştırıyorum. Onun dışında da ayrıca frene basmak bir şey değiştiri mi bilemedim.

@rain when I die araç otomatik olduğundan dediklerinizden fren kalıyor sadece. Forumları okuduğumda neden olarak fren müşürü olabileceğini belirten bir kaç kişi daha olmuştu. Ama fren müşürü arızası varsa başka bir şekilde de ortaya çıkmaz mıydı acaba?
  • lrdrylgh  (05.08.23 13:05:34) 
@lrdrylgh benim araba da frene basmadan çalışmıyor. Gene de otobanlarda benzinlikten çıktığımda devreye girmeyince frene basmadan devreye aldığımı anlayıp frene dokununca bir sıkıntı yaşamıyorum.


  • denizgonen  (16.08.23 17:58:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.