[]

IBKR para gönderme sorusu

burada hesap açtım; para gönderme kısmında

Bank Wire
Connect Your Bank via ACH
Online Bill Pay
Mail a Check
Transfer from Wise Balance

olmak üzere dört seçenek var, türkiyedekiler nasıl yapıyormuş diye google'layıp bir iki kendi tecrübesini anlatan kişi gördüm, hepsi TL göndermeyi ve bunu bank wire kanalından yapmayı seçmiş ama benim param dolarda, tl'ye çevirip geri dolara çevirene kadar bi dünya komisyon öderim.

bankamdan usd olarak nasıl gönderebilirim, ne gibi bir komisyon öderim? kullanan varsa süper olur.

 
bank wire seçeneğiyle usd ya da tl gönderebilirsin. usd yollarsan eft olarak yurtdışı hesaba, tl yollarsan eft/havale olarak türk bir ibana tl yollama şeklinde gönderebilirsin.

eft olarak dolar yollamayı seçersen kendi kurumuna bi miktar, aracı kuruma bi miktar komisyon ödersin. komisyon oranlarını ben bi yerden bulamadım, direkt denedim. önce 1000usd yolladım, 20-30 dolar komisyon aldı, sonra 10000usd yolladım, 50-60 dolar komisyon aldı totalde. yani yolladığın miktar arttıkça komisyon artıyor ama daha az artıyor. benim deneyimimden öyle oldu.

wise kullanmıyorum o yüzden bu kısımdan emin değilim ama wise ile de yollayabiliyo olabilirsin seçenekler arasında olduğuna göre.

tl göndermekle ilgili de şu yorumu yapayım: dolar'dan tl'ye geçişte evet kaybın olacak ama sonrasında ibkr üzerinden tl yatırıp onu dolara çevirirken o kadar büyük bi kaybın olmayabilir çünkü ibkr'nin kurları daha insancıl. türkiyede 2 tl makas varken ibkr'de çok daha az bi makas vardı, ona da bi bak istersen.
  • azeriturku  (03.08.23 19:11:35 ~ 19:13:12) 
Selamlar

Bugün birkaç saat önce gönderdim. Ben de sizin gibi USD hesabından iletiyorum. TL ile dönüşümlü aktarmıyorum. Detayları artık hatırlamıyorum (çok uzun zamandır transfer yaptığımdan artık otomatiğe bağladım) ama sizin için bakacağım. Aklımda kaldığı kadarıyla şöyle yapacaksınız:

IBKR kısmında "Bank Wire" ile Türkiye'den gönderim yapacağınız yöntemi ekliyorsunuz. Size gönderim detaylarının olduğu bir ekran çıkartıyor. Bankanızdan da SWIFT seçeceksiniz. "Bank Wire" ile size verilen bilgileri tanımlayıp (kontrol edeceğim kısım burası) transferi tamamlayacaksınız. Türkiye'de 3 iş günü sürüyor. Türkiye saati ile Pazartesi sabah yapılan bir transfer Amerika'a Çarşamba günü, en geç Perşembe sabah ulaşıyor. Ayrıca bu kısım opsiyonel ama IBKR'e para gönderdiğinize dair (hangi bankadan, ne kadar) bilgi verirseniz işleminiz daha kolay gerçekleşebilir. Ben her transferimde bilgilendirdim ve şimdiye kadar hep 3 iş günü içerisinde tamamlandı. Dolayısıyla gecikme yaşamadım, bu konuda bilgi veremem.

Komisyon oranlarının gördüğüm kadarıyla bir standardı yok. Banka ve aracı kuruma göre değişiyor. Ben 5000-10.000 USD arası gönderimler yaptım, en son ödediğim komisyon 135TL + 4$ idi. TL olan bankaya, USD ise aracı kuruma verilen komisyon ücreti.
  • burka  (03.08.23 20:30:52) 
Ben cevabımda dolar eftsi yazmışım ama o swift olacaktı karıştırmışım pardon


  • azeriturku  (04.08.23 00:07:58) 
IBKR SWIFT detaylarını görsel olarak paylaştım. 7 Ağustos 2023 tarihine kadar görüntüleyebilirsiniz.

ibb.co
ibb.co
  • burka  (04.08.23 08:01:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.