[]

ancestry dna işleri türkiye'den yapılabiliyor mu?

gönderdikleri kite tükürüp gönderiyoruz da yüzde kaç hangi toprağın insanı olduğumuzu gösteriyor ya onlardan bahsediyorum. birden fazla firma var sanırım.

1) bunlardan şu an türkiye'ye gönderim yapan, tabii bir de geri gönderim yapabileceğimiz firma var mı acaba? tükürük vücut sıvısı sonuçta, abartırsak biyolojik silah bile olur. bunu ptt'yle uluslararası gezintiye filan çıkarabiliyo muyuz?

2) eğer birden fazla alternatif varsa sizin önereceğiniz bi firma olur mu? bi de sanırım bu sonuçları daha bi filtrelenmiş, daha sağlıklı görebilmek için kaydolabileceğimiz veya inceleyebileceğimiz veritabanları varmış mesela. o işin detayını açıklar mısınız?

ben açıkçası hep merak etmişimdir böyle şeyleri çok, emin olup güvenebilsem parayı basıp alacağım ama hiç bilemiyorum. meme'deki gibi kendi geçmişimizi, kanımızı filan bi öğrenelim ki ona göre daha isabetli şekilde ırkçı olabilelim jdjfdj şimdi gidip arapsak paso araplara sövmeyelim, daha gerçekçi pisleşelim. tşk.

 
merhaba, evet ancestrydna türkiye'ye gönderim yapıyor, ben 2021'de burada yaptırdım, eşime de geçen sene yaptırmıştık. ama abd'de yaptıkları babalar günü indirimi gibi avantajlar lokasyon seçtiğinizde yok oluyor. geri gönderim zarfıyla geliyor, tükrüğü o tüpe koyup çalkalayıp kutusuyla o poşete koyarak para mara ödemeden ptt'ye veriyorsunuz, alıcı ödemeli gibi bir şey, başka bi prosedürü yok. kitin üstündeki kodu sisteme girip aktive ediyorsunuz bir süre sonra tamam aldık örneğinizi diye mesaj geliyor, 2-3 hafta içinde de sonuçlarınız çıktı mesajı geliyor portallarına girip sonuçlara bakıp şaşırıyorsunuz, bu kısım önemli ham DNA'nızı da indirebiliyorsunuz, txt formatında 2-3 mb'lik bir dosya. daha sonra bu ham DNA'yı başka yerlerdeki analizlerde kullanabilirsiniz.

bir de ancestrydna'nın sahibi blackrock bilginiz olsun dna'nız rockefeller'a teslim, öyle bi hassasiyetiniz varsa belirteyim dedim :) 23andme türkiye'ye gönderim yapmıyordu en son gördüğümde.

e: yükleyebileceğiniz başka veritabanları olarak genomelink ve prometeus'u biliyorum, genomelink ücretli galiba, prometeus ücretsiz ve hayli detaylı ama biraz outdated olabilir bilen arkadaşlar başka şeyler de yazar öğreniriz.

e2: prometheus demiştim, promethease.com olacak ve ücretsiz değil $12'ymiş
  • engelbert humperdinck  (03.08.23 17:45:56 ~ 04.08.23 00:07:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.