[]

Elektrikli scooterlarda batarya sorunu devam ediyor mu?

2 sene önce kullanıp satmak zorunda kalmıştım.

Çünkü batarya performansı 6 ayda bir düştüğü için verim alamıyordum.

6-12ay arası bir batarya garantileri olduğundan bir kereliğine mahsus değiştirtebiliyorsunuz, o sizi yaklaşık yarım yıl daha götürüyor.

Tabi servis bulma, servise kargolama ya da götürme getirme işleri de cabası.

Garanti süresi dolduktan sonra da batarya almak isterseniz 5-10bin tl arası bir ücret ödüyorsunuz.

Yani temiz enerjiydi, oh ne güzel elektrik ucuz her yere gidiyorum diye sevinen insana, yaklaşık 8 ayada bir scooter fiyatının yarısı veya 3te 1 i fiyatı bir batarya ücreti şoku bekliyor.

Bu durum hala devam ediyor mu yoksa bir iyileştirme söz konusu mu?

 
batarya kapasitesi gittikçe düşer. bundan kaçamazsınız. bu yüzden ömürlük ürünler değiller.


  • jelly bear  (03.08.23 13:56:29) 
2 sene önce Xiaomi Mi Pro 2 almıştık hala kullanıyoruz hiç batarya sorunu yaşamadık, böyle bir sorunun varlığından da şimdi haberdar oldum.

Not : cebinizdeki telefon, notebook her şeyin bataryası zamanla ölür bu bataryaların kaderinde var, eğer kast ettiğiniz şey buysa bu bir sorun değil zaten.
  • solo  (03.08.23 13:56:56 ~ 13:57:59) 
bataryanın ömrünün bittiğini biliyorum ancak örneğin bir telefon aldığımda 3-4 sene hala idare edebiliyor yani ekstradan bir harcama yapmama gerek kalmıyor.

ama scooterlarda 6 ayda bir 5-10 bin tl harcamak bana göre bir "sorun"

3 sene sonra değiştireyim tamam ama 6 ayda sonra 30-40km/s yapan alet 20ye düşerse ve bu konuda bir iyileşme yoksa bana göre hiç akıl karı değil bu alışveriş ve kullanım şekli.
  • ananiyimioguz  (03.08.23 14:07:09 ~ 14:07:55) 
Scooterlar özelinde böyle bir sorun var mı bilmiyorum ama çevremde xiaomi scooteri olan 2 kişi var, ikisinde de sorun yokmuş. Sizdeki cihaza özel bir sorun olabilir mi? Cihazı nasıl şarj ediyorsunuz (hangi aralıkta), hangi şarj seviyesinde saklıyorsunuz kullanmadığınız zaman?

Lityum pillerde eğer cihaz bir süre kullanılmayacaksa pilleri %60-70 seviyesinde saklamak gerekiyor, tamamen boşaltmamaya ve sürekli 100’e kadar şarj etmemeye de özen göstermek lazım.
  • orient blue  (03.08.23 14:11:52) 
Bende Scoowy - Onvo nun getirdiklerinden vardı. Belki daha bilindik markalar batarya testlerini iyi yapıyor ve daha kalitelilerinden kullanıyorlardır.

Az önce servisi arayıp sordum, evet 6 ay sonra azalır dedi.

O zaman demek ki tırt bir şey kullanıyorlar?

Xiaomi 110 kg birisini yokuş yukarı çıkaracak bir scooter yaptı mı son zamanlarda?

O tarz daha bilindik bir şey almak sorunumu çözer belki. Ama insanlarda genelde zaten düşük kapasiteli xiaomi ler var ve bataryaya çok yük bindirmiyor olabilirlar.

Güçlü bir şey kullananlardan feedback alsam daha tatmin olabilirim sanırım.
  • ananiyimioguz  (03.08.23 14:19:36) 
internette ufak bir araştırma yapıldığında, Scoowy - Onvo'da batarya sorunu olduğu bir çok yerde yazılmış, yukarıda arkadaşların da dediği gibi demek ki o modelde bir batarya sorunu var.

Ancak şöyle de bir durum var, 110kg ağırlığında bir yükü, yokuş yukarı taşıyacak scooterın motoru büyük ihtimalle bataryadan çok yüksek güç çekiyordur, bu da bataryaların ömrünü çok hızlı kısaltır zaten, Xiaomi gibi firmalar limit koyuyor bu yaşanmasın diye, kullanan birisi olarak söyleyeyim 90kg ağırlıkla Xiaomi ile yokuş çıkamazsınız gücü yetmez, deneyimle sabit.
  • solo  (03.08.23 14:32:17) 
Ah tamam şimdi anlaşıldı. Hem görece düşük kaliteli ürün hem yüksek ağırlık. Xiaomi’lerin bataryaları okuduğum kadarıyla kaliteli fakat scooterın taşıyabileceği ağırlığın üst limitindesiniz, o yüzden solo’nun da dediği gibi alet aşırı akım çekiyor ve pil çok hızlı tükeniyor. Pilin ömrünü belirleyen şey şarj döngüsü, dolayısıyla hafif bir insan/kaliteli batarya kombosuna kıyasla çok daha çabuk pilin ömrünü bitirirsiniz fakat yine de 6 ayda bitmemesi lazım. Problem sizdeki scooterda gibi duruyor daha çok. Kabaca o pillerin 1000 şarj döngüsünden sonra bile kapasitesinin %70’ini tutabiliyor olması lazım. 6 ayda her gün bile tam şarj yapsanız sorun olmaması gerekir iyi bir pilde.


  • orient blue  (03.08.23 14:48:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.