[]

Bisiklet kaskının çene kayışı kısa geliyor, ne yapabilirim?

Merhaba. Decathlon'dan bisiklet kaskı aldım, çene kayışı son ayarında olmasına rağmen kısa geliyor. Kaskı sevdiğim için aldım yine de. Kayış son ayarda boğazımı sıkıyor yani. Şimdi ya kayışı bir yerinden kesip terziye falan diktireceğim uç kısmından o imkan birkaç santim var. Ama orijinallik gidecek bu sefer de. Ya da çene kayışı satılıyor mu diye baktım nette göremedim pek. Kendim mi kayış uydurayım ki o zamanda standartları karşılayamazsam diye düşündüm. Decathlon'la görüşmeyi de düşünüyorum da onların yardımcı olabileceğini sanmıyorum.

Kaskın da kayışını neden 10 cm daha uzun yapmamışlar o da ayrı mesele. Üretim çin olduğu için onların sizelara göre large ölçü bu kadar mı oluyor diye düşündüm ama bilemiyorum.

Çene kayışı bağlamadan da zaten kask takmanın bir anlamı yok.

Önerilerinizi bekliyorum.

Çene kayışının bir fotosunu de ekledim.
ibb.co

edit: büyük değil, normal boyut kafama.

 
kafana büyük sanırım. ya iade et ya da sat.


  • koela  (03.08.23 10:53:49) 
Hocam kırmızıyla gösterdiğim yerde terzi makinayla çapraz bir dikiş atıyor. Bu dikiş çok sağlam oluyor, ben evde spor için cable row sistemini çektiriyorum kayışa, 100 kilo civarı demiri çok rahat çekiyor, esneme falan da yapmıyor. Daha bir o kadar da kaldırır gibi duruyor. Velhasıl bu kısmı terziye söktürüp birkaç parmak geriden tekrar diktirebilirsen işini görür ama bu sefer de dengesizlik olur, bi yanak bol bi yanak sıkı kalır, yaptırmışken sol taraftaki mavi kısımdan da eşit miktarda büyüttürmek gerekebilir. ücret olarak maksimum 50 lira alır herhalde.

www.hizliresim.com

bu arada not: motosiklet full face kasklar bile kafamıza tam oturmuyorsa kaza anında ilk darbede görevini yaptıktan sonra, ikinci darbede ve sürtünmede dönebiliyor. var bisiklet kaskını sen düşün. çok da bollaştırmamak lazım yani. yanağa belli belirsiz baskı yapması iyidir.
  • onemoremile  (03.08.23 13:46:53 ~ 13:47:12) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.