[]

Kariyer gelecek, kafa karışıklığı

Merhaba geleceğimle ilgili bir karar alma konusunda zorluk çekiyorum
Şuanda gümrük sektöründe çalışıyorum gümrük Müşaviri yardımcısı (yardımcı karneyi) almak için sınava girip kazanmam gerekiyor toplamda bu sistem 3 hak veriyor ben 2 hakkımda alamadım son hakkımı da kullanacağım alamazsam yeni bir kanun değişikliği olup hak 5 e çıkmaz ise bir daha alma şansım olmayacak ya oturup çalışıp bu yıl yapılacak sınavı kazanmam lazım sonra tekrar bu sektörde çalışmaya devam edip gümrük müşavir sınavına girip müşavir olmayı deneyebilirim ( bunları istiyormuyum ondan bile emin değilim)
Şuan çalıştığım iş yerimde yıllarca çalissamda pozisyonum kolay kolay değişmeyecektir hem sirket potansiyeli hemde meslek gereği.

2nci bir seçenek olarak ingilizce öğrenip ( geliştirmek diyemiyorum 0 dan başlayıp öğrenmem lazım ) bir dış ticaret firmasına geçmeye çalışabilirim en azından gelecek adına daha parlak olabilir

Ama her ikisi içinde Çalışacak gücü kendimde bulamıyorum biyerden başlamak istiyorum ama kararsızlık yüzünden zaman akıp gidiyor.

Tahminen sınav aralık gibi olacaktır 4 ay sıkı bir calisma ile önce sınavı halledip sonra ingilizceye başlamak istiyorum, sonrada bu sektörde kalmak yerine dış ticaret firmasına geçmek için geç kalacağımı ve biryerden başlamam gerektiğini düşünüyorum.

Siz olsanız ne yapardınız yada hangi yol daha mantıklı

Teşekkürler

 
Vallaha ismimden de belli olacağı sürece benzer yerlerdeyiz, ben tabi endüstrideyim. Lojistik sevmem (incoterm, gümrük, nakliye vs bana göre değil).

O sebepten gümrük dedin mi bayılacak gibi oluyorum.
Ama global trade specialist denilen ve bunu iyi yapan adamlar çok önemli çünkü çok cins konu. Bizde bir tane var ofiste, hastalık izninde vallaha kafalari yiyorduk. Simdi geldi ne kadar güzel sunu şöyle yapabilir miyiz diyorsun, yapamazsin çünkü şu ab yasası vs diye basliyor.
Güzel de para aliyor müdür maaşı kadar. Bunun üstüne bir de tehlikeli madde ekleyen zaten gg wp diyor kariyerde.

Kısacası dis ticaret şirketi vs olmasa bile benim tavsiyem mevzuatları bilen, ingilizce bilen, gerekirse tehlikeli madde eğitimi almış biri olmak. Çünkü bunlar cins isler ve herkesin yapacağı işler değil çünkü çok karışık. Ama bunu seviyorsanız tabi.

Dis ticaret de olabilir tabiki ama endüstri kismini de kenara atmayin. Ama tabi bu işin uzmanı olmaniz lazım.

Devleti ben sevemiyorum ama seven çok :(
  • logisticsmanager  (03.08.23 00:19:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.